|
Вихідні. Скільки ж років я тут не писав?
Все спрацювало!!!
Було вирішено чітко і переконливо:
Полювати на дорослу рибу на улюбленій водоймі.
Чи можливо це запланувати? Напевно, ні!
А от зробити все можливе, щоб наблизитись до поставленої мети - так!
Забігаючи наперед скажу: сучасних локаційно-навігаційних систем не маю. Але це не стало на заваді.
Спочатку була обрана ділянка затоки, на якій відчутні коливання води в Дніпрі.
Завдяки величезній кількості джигових риболовель в попередні роки - була обрана схема розташування жерлиць. Адже рельєф я знаю досконало. Тому жодна жерлиця не була встановлена випадково.
Всі снасті були встановлені по рельєфу:
вершина плато всіяного мушлею;
хвіст підводного хребта з глибиною 10 метрів серед глибини 14 метрів з трьох боків;
крутий схил з 5 на 11 метрів посеред водойми;
піщаний бархан глибиною 3.5 м, зі спусками до 9 метрів;
схил з 7 до 13 метрів з корягою внизу схилу… і подібні місця.
Повідець з флюорокарбону морського класу 0.63. Трійники 6-8 від Owner, Origin, VMC. Вантажки 7-10 г.
Чималу роль грав розмір живця. Це були найбільші живці, які я зміг знайти у продажі. Вдячний долі, що маю свого «дилера».
І звісно ж, один з ключових факторів: розрахунок часу найвищої активності щуки: кінець ночі і світанок, вечірні сутінки і сакральні 14:00 (от як не крути, а це - час «ікс» для зимової щуки).
Завдяки аналізу поведінки щуки на значних глибинах, манери полювання в товщі води та «випасання» стада білої риби - було прийняте нестандартне рішення. Живці були встановлені на відстані 1.5-2.5 м від дна.
І все це спрацювало!
Риболовля вдалась ня всі 100%! Неймовірна погода, міцний мороз, зимове сонце, хрумкий сніг, весела компанія, трофейні окуні і прапорці жерлиць!
В активі: 19 спрацювань жерлиць, серед яких навіть два обриви, сход, крадені і задушені живці і, звісно ЩУКИ!!! Навіть достойні екземпляри!
|