Перегляд одного допису
Старий 20.09.2025, 22:49   #1945
УсатыйПолосатый

Звідки Ви: Канів
Дописи: 34
Дякував: 90
Дякували 28 раз(и) в 14 повідомленнях
Цитата:
Допис від Belich Переглянути допис
Все вона дістає. За умови правильної снасті та прямих рук. Протоку, яка по супутниковим картам завширшки 130+ метрів, я перекидав повністю, бомбарда в очерет на протилежному березі падала. А є умільці, що й на 150+ м кидають. Але це фізично непросто, звісно - кидати бомбарду вагою 80-100 г палкою довжиною 4.2 - 4.5 метри.
Не знаю, як кому, а для мене рибалка - це потреба душі. Цей хвилюючий момент, напруження, коли очікуєш торк або ривок і миттєва підсічка. З жерехом, судаком - це подвійне задоволення. Але вік, та й фізичний стан (після операції) не дозволяють прикласти максимум сил при силовому закиді, тому переробляв снасть під себе, під ВАГУ - 40-50 грам. А це закиди максимум 90 метрів НЕ НАПРУЖУЮЧИСЬ, комфортно, і руки вечором не болять. Як рахував - просто - 5000 котушка по паспорту - 0,82м один оборот. Закиди - 95-105 оборотів стабільно. Мені цього досить, щоб дотягнутись туди, куди хочу.
Спінінги під 3 метри кидають стабільно на 80 метрів (40-50грам), може хто й більше, не зустрічав. Перевіряли на стадіоні , так що рекордсменів поруч не бачу.
А супердальні метання «гірь» - за свою практику (50 років на Дніпрі) - те що бачив своїми очима - бачив тільки ОДНУ людину, яка кидала «невкою» під 140м, та й то там цілий штат - він кидає, проводка, підсічка Далі спін передається другому для викачування риби , а він відпочиває бо руки болять.Третій носить снасті та рибу Він завжди був з уловом, хватало на трьох.

Востаннє редагував УсатыйПолосатый: 20.09.2025 о 23:10.
УсатыйПолосатый зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням