Перегляд одного допису
Старий 21.08.2025, 18:18   #1175
Andron
Модератор

Звідки Ви: Киев
Дописи: 14.850
Дякував: 18.766
Дякували 33.165 раз(и) в 7.483 повідомленнях
Цитата:
Допис від pacan Переглянути допис
поки всі тут...
що скажете по вашому, суб'єктивному, досвіду -
який мульт у вас найдальше шмаляє силікон (джиг, джиг-ріг), ваги 15-30
пс : Рома, пам'ятаю казав що стіз глк і ант 25
Тема, IMHO, майже холіварна. Моя думка, кілька тезісів. 1. Теоретично- чім менш гальм, тім далі
полетить приманка, тобто магнітні або центробіжні гальма та осевік.Це з урахуванням максімально корректного закіду, тобто особистостей спінінга - дліни, строю. Стосовно мультів це максімально виражено в системах дальнього закіду HLC, на рахунок що там у Антареса, хз, но можливо теж є свої нюанси. 2. На мій досвід, досягти максимальної дальності можливо тільки при певних умовах. Саме - вагі приманок, шпулі, кількісті шнура тощо. Гадаю, що ті самі 15 та 30 грамів- це далеко не одне і теж. Для існуючих мультів з системою HLC - 30грам це "самий дівки огірок", а вже 15грамм буде краще кидати мульт з іншою шпулею. Пункти 3, 4 та так далі ...це вже техніка закіду, досвід та інши моменти та нюанси. У мене два мульта HLC та два з звичайними тормозами, я б не сказав, що HLC рулять по дальності, бо система максімально розкривається при певних умовах, о котрих я написав висще. В якісті резюме. На мій погляд, якогось дива від систем дального закіду очікувати не варто, при риболовлі різницю визначити доволі важко, як на мене, в цьому плані більш впливає не наявність той або іншої системи дального закіду, а правильність підбору комплекта та саме техніка володінням снасті. Це в двох словах
PS. Було б цікаво провести в цьому плані якісь тести
Andron зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
2 користувачів подякували
zbb (21.08.2025), Балтиец (22.08.2025)