Хитро.опий пічкур
Сьогодні дивлячись на погоду план по великому жереху і голавлю накрився і як завжди переходимо до плану - мормишинг.Ловлю багатьох видів риб опускаю, вони вже не цікаві і доходжу до "голавлиних" місць з перекатами і галечним дном.Спілкуюсь з місцевим, демонструю "цирк" по ловлі червонопірки на спінінг і дивлюсь на його ведерце, де хлюпають з два десятки рибок схожив, чи на бичка, чи на ротана.Придивився, йо - так це пічкур.Ставлю 0.3 гр. бо течія скажена, а глубина півметра і роблю проводку.....йо - затягнуло під каміння і не раз..... Гарно, що я в забродах, відірвав тільки одну, пристосувався вести вздовш дна на снос без анімації і діло пішло.Краще всього клював на штучний мотиль, відносно великої довжини.Через півтори години кількість "моїх" рибин у відрі місцевого перевищило з три десятка і я вирішив закінчувати.Пропозицію відпустити рибу я не зробив, бо мої впіймав - підпусти сприймаються місцевими як форма псіхічного захворювання.Пам'ятаючи, що пічкур - індікатор чистоти води, дуже я задоволений, що вона така і що така чудова рибка є в кількості у тепер вже моїй річці Горинь !
|