Перегляд одного допису
Старий Вчора, 16:09   #3375
Vasylii

Звідки Ви: Торонто.
Дописи: 370
Дякував: 388
Дякували 320 раз(и) в 169 повідомленнях
Вже намотав!))) як раз двійку,на мілку шпулю 28мм, сьогодні планую спроби .
Так,ловлю в основному малими вагами, але практично на кожній рибалці влітає більша риба,басс або щука до двух кіл,тому власне і перейшов на 0.6 в минулому сезоні. В дальність практично то саме, може трохи ближче, але надійніше.
Конкретики по навантаженню мілких шпуль не бачив, тільки рекомендації по носіям,про що вже говорив з прикладами.
По конструктиву, можна сказати що легкі сплави з підвищеною міцністю дають можливість зробити всю конструкцію досить надійно,плюс,я думаю що виробники шпуль орієнтуються на макс драг котушок,під які їх роблять,а це 5кг ,що на 16Метаніум,19 Антарес,17 Хронарх,14 Конквест тощо... Тобто, 5кг на провертанні ( а не під пресом), на підшипниках це нормальне навантаження для легкої шпулі. Навіть підшипники, тільки Бфс Айр рекомендують під приманки до 14г,а наступні кераміка Айр вже до 28г,ну а Айр НD та ZR і ZHR зовсім за 40г+.
Років ...цять назад,коли рідні шпулі важили більше 12-14г навіть на 09Альдебаран або 01 Конквест 50,легкі шпулі давали можливість ловити комфортно малими вагами, але тепер все змінилося,і достатньо котушок,які з коробки кидають саму мілкоту,ну мода така пішла, може від недостачі великої риби,не знаю. І багато мілких шпуль роблять на дорослі котушки з 34+ розміром шпулі, щоб була можливість більш комфортно закидати за рахунок меншої інертністі,ще й використовувати шнури. Як відомо, більшість котушок робиться під флюр-моно,і рідні шпулі мають бути глибшими .

Повністю згоден про розумний і раціональний підхід до снасті! Умови ловлі та індивідуальні особливості та переваги надають досить широкий коридор для цього... І якщо ми ділимося інфо,це має не бути об'єктом спору,а лише описом можливостей,і може добре помогти комусь у виборі снасті.
Vasylii зараз на форумі   Відповісти з цитуванням
4 користувачів подякували
Andron (Вчора), lowoffice (Вчора), slavik (Вчора), Мike (Вчора)