Перегляд одного допису
Старий 10.03.2025, 02:50   #3354
zbb
mista ryba lowa

Звідки Ви: Осокорки
Дописи: 5.241
Blog Entries: 1
Дякував: 11.227
Дякували 10.827 раз(и) в 2.093 повідомленнях
Цитата:
Допис від Andron Переглянути допис
за рибу гроши От навіщо такє казати взагалі? Скільки того каната на мілкошпулю влізе? 5грамм можна на 0.8 кинути на 40-50 метрів. Замірь свій закід якось на 2.0 5грамів, потім поговоримо Накшталт впливу, то тут більш вага того шнура впливає, а ще опір тиртя в мілких кільцях вудилки, звісно, якщо вона лайтова, бо 2.0 і 0.8 це як х... з пальцем
5 грам на 50 метрів? Це реально дуже круто. У мене б і на м'ясі з 0.2 ниткою так би не вийшло. Щодо вплива товщини шнура на закид - вона звісно є, але вона не критична, і шнур з гладкою поверхнею дасть більший викид навіть якщо буде суттєво більш товстим.

Щодо київського берегового джигу із 1.2 - як раз в суботу мав нагоду бо перше що потрапилось в "хламовнику" як раз і був южк 1.2, х4 апгрейт у кількості пів бобинки. Він і був намотаний бо видався з першого погляду гідним цієї справи. Вистачило його на пів дня, бо на зацепе з дальняка взял и лопнув біля рук, тобто метрів 35-40 залишилось у воді. Якщо б я обачливо не кинув у рюкзак запасну бобінку з 1.5 гладесеньким Китайсем можна було б їхати додому.

Отже що ми маємо на виході?
Із зменьшенням товщини нитки ми отримуємо безкоштовний геморой з втратою приманок та часу на їх перевязування. Натомість єдиним реальним плюсом є можливість протидіяти течії. Міфічну "гармонію" снасті залишимо шукачам балансу. Унцова джига в мене полетить що на 0 8 що на 1.2 що на 2.0 приблизно на однакову відстань, але із 1.2 шанси втратити приманку кратно вищі. І мені досить дивно зтикатись з іншою математикою в такому наочному питанні.
zbb зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням