Зима...
Давно нічого не писав, хоча і було про що, але наснаги не було...
Нема бажання їхати на "багаті села" і далеко кудись від домівки.
Сумую за Сухолуччям і Окуніново, але поки "не на часі"...
Але "вдумчивое" ковиряння "грядок біля дому" - відкрило не очікуванні варіанти, і багато чудових великих риб в смузі міста..
Два вихідні на оболонських затоках.
Минула неділя, мороз, сонце, високий тиск, затока Dog`s bay - окунь, як завжди на Оболоні - на сонце рота закрив повністю. Мав один контакт на "стукалку", потримав 3 секунди, гарний був - але зійшов. Про результати щуковок у друзів писати не можу - заборона тупа, але - в нас все як завжди (якщо хтось мені покаже нерест щуки при мінус 10 і під льодом - вибачусь)).
Вчора, затока Camel. Погода +- така ж: в 6:30 було мінус 12. В обід, по відчуттям - градуса 3-4 мороза, сонце, штиль, 765 мм..
Але на цій затоці - чудовий окунь таки знайшовся. Клєв, акуратний, по ранковому поштовху води (9-11 ранку). Потім тиша. На вечірньому поштовху, який був значно сильніший ранкового (16-17:30) - не відгукнувся, але... кайф вже було отримано. Окунів було всього 7 шт, але розмір - на фото: тягнути такого на 0,10 мм - не вимовне задоволення!
Найпершого, по відчуттям - найбільшого - я підняти не зміг. Навіть відірвати від дна не зміг. "Потягали каната" туди-сюди секунд 20 - і прикрий схід... Проте адрєналін з вух. Працювало правило 1 пелька = 1 окунь. Холостих не було, 8 контактів = 7 риб + 1 схід. Деякі брали з дна, деякі - на рівні очей (+- 1 м від дна).
Пару "піджопників" з мотилем - "відкурили". І так, я спробував декілька балансів, і маленьких теж, і стукалки - ні-чо-го! Онлі "голий" рулив.
Вудка від Лехі Красько під мормиху 0,5 гр, жилка 0,10 мм і оригінальна Лесотка з рук самого Сані Лесото чорного кольору.
Всім миру.
Востаннє редагував Zander: 23.02.2025 о 14:16.
|