Перегляд одного допису
Старий 11.02.2025, 22:14   #3922
Алекс!1

Звідки Ви: Васильков, Киевской
Дописи: 2.197
Дякував: 2.805
Дякували 1.854 раз(и) в 656 повідомленнях
Фрік

Вибачайте. Зарікався ще пів року тому, не спілкуватися в Доміку.
Але ж не міг вітримати. Поїхали...

Max Drag - це навантаження , на шпулю , котре буду щоб вона спрацювала
з віддачою шнура, при повному затягненному фрікі. Наприклад. 9 кг. Отдача повинна бути приблизно 9 кГ на рибі( риба може і 20 кіл, а в воді вона буде важиті приблизно 3-4 кГ).. Далі. Як що вам по рекомендаціям спіну пропонують тест по жилці, наприклад,макс 10 лб( 4,5 кГ), то пропоную так і ставити шнурку на різрив меньше 4 кг( як що новий).
Далі. Котушки.. Відповідно і катушки до вашого спіну. На УЛ розмір 1000( це не мій) -2000, або дажу 2500S, в залежності від ваги, котра буду балансуватти ваш спін(НА АМАТОРА...).
Що ми маємо на вихіді? Шнурок, наприклад , ставимо, 5 лб( майже 2 кГ на Ул). Спін теж до 5 лб по жилці. Той MAX drag на каті, наприклад( ЦЕ НАВАНТАЖЕННЯ НА КАТЮ, ПРИ КОТРОМ ВОНА ПОЧНЕ СТРАВЛЮВАТИ ЖИЛКУ, ПРИ ЗАТЯГНУТОМ В УСМЕРТЬ ФВІК). Далі.Як що ви аматор( ну як я колись...в 90- му), то по Стікусу- прибалт, спін відносно комель від землі 70 градусів, і повинна бути віддача жилкі ( початок). Пл цифрам, це на 40 % від розривної. Але я на око, чи на внутришню чуйку зараз ставлю. Як що шнурок вбитий, то меньш. І при дальному закиді теж..
Далі. Котушка для УЛ с Max Drag, наприклад 4 Кг( це коли вона віддаст волосінь при повністю затягнутому фрікі, не зважаючи на вагу риби).
Котушка с Макс Драг 9 КГ. Фвік трохі сильнійший. І це на лайті, пнриблизно. Закид меньш на УЛ вагах, та там і не потрібно, бо ваги 5- 12 Гр) І шнурок, відповідно 10-15 лб. Далі. Спін, він же не залізний. Як що він( спін) розрахован по тесту по жилці макс 10 лб, то і не потрібно перевищувати розрівну шнуріка(вони різни бувають , і не завжди відповідають заявці). Але ( хтож фрік загальмовує в усмерть?:??).
Підсумок. На УЛ 1000-2000 розмір. На Лайт 2500-3000 ...І далі пішло...
Не треба на макс драг зациклюватись. Берить катю по ваги, котра відповідаю по характеристикам( вага, розмір...клас каті).
Та все буде добре. Рибу можливо ловити на будь яку снасть, але не завжди отримаешь задоволення.
(Сорри, а зарекався, більш ні чйого не писАти). З повагою до всіх.
Алекс!1 зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
2 користувачів подякували
Ilya7 (12.02.2025), Банда (12.02.2025)