Цитата:
Допис від Smolik
З легким шнуром летітиме далі, звісно.
Але причина криється не в тому, що шнур має вагу більшу і це додає ваги в польоті, а в тому, що це додає ваги шпулі, відповідно, більшої інертності і додавання гальм, що в свою чергу, вплине на дальність.
Я на джигових прутах ставлю максимально легкі шпулі (наприклад, на 82му посейдоні у мене на стізі стоїть шпуля роро вагою 5гр), це зменшує інерцію і дозволяє гратися з менш летячими приманками. Набагато менший шанс отримати стльну перебіжку або відстріл.
|
Шпулі,звісно,підбираються під весь сет-ап,з бланком та лінією. І тут найкращий закид буде,коли шпуля у другій половині закиду віддає лінію в резонанс з її сходом,не забираючи енергію з приманки,і збільшена інертність не є злом в цьому випадку ...тобто коли приманка вже починає падати,важливо те,що коїться з лінією,якщо дуга наприкінці коротка і лінія як би зависає над приманкою,не забираючи на себе залишки начального імпульсу вкладеної енергії,закид буде максисально далеким...якщо ж лінія буде наближатись до прямої,це пригальмує приманку.
У порівнянні однакового диаметра моно з флюром,по першому сценарію буде закид з моно,по другому з флюром.Це вже з особистого досвіду,на закиді флюр завжди ближче до води,бо він важче.Та й на змаганнях чомусь всі кидають з моно

Перевірити все це і з шнурами можна,думаю що результат буде схожий.