Цитата:
Допис від lowoffice
Якщо серйозно то на моє переконання Ви неправильне питання ставите. І в першу чергу сам собі. По перше, різниця у вазі між різними шнурами при однакових діаметрах мізерна.
|
Я чудово розумію що різниця мізерна, але вона має бути, і мені цікаво в який бік.
Цитата:
Більш важливим є його кількість на шпулі і здатність поглинати воду.
|
От, доречі можна перефразувати питання як, мокрий чи сухий шнур дасть більший виліт? У мокрого буде ще якась сила подібна силі поверхностного натяжения (хз як соловїною))). Та сила тертя, теоретично, буде меншою ніж в сухого бо вода то смазка.
[QUOTE]
По друге, однією із переваг мультиплікатора є можливість комфортніше працювати з приманками на товстих шнурах чи флюрі. З останнім на мясорубках ну зовсім складно. Тому вага шнура ну мабуть це не про мультиплікатор. На дальність закиду більше буде впливати гальмівна система, вага шпулі, якість шпульних підшипників.
[QUOTE]
Це все вірні, але разом з цим очевидні речі )
Цитата:
Тож просто не переймайтесь вагою шнурів.
|
Та я й не переймаюся, мені просто цікаво в який бік воно працює. Теоретичний інтерес, не більше.
Можна ще прикинути що мокрий шнур робить шпулю трохи важчою, що плюс для важких приманок і минус для легких.