Хто любить гостреньке пропоную свій рецепт печеного м'яса.Взагалі-то спочатку хотів зробити солонину зі спеціями,замаринував м'ясо,але для солонини потрібна була нітритна сіль.Тож вирішили його просто запекти.Сподобалось.Потім ще трохи помудрував зі спеціями і вивів свій власний рецепт вже саме печеного м'яса,але на основі рецепта солонини.Отже,
М'ясо по Дмитрівськи(від скромності явно не помру)
1 кг м'яса(я беру філе індички,але можна і свинячий биток)
0,5 ч.л. розмарину
0,5 ч.л. меленого імбирю
0,5 ч.л. сухого часнику
0,5 ч.л. хмелі-сунелі
0,5 ч.л. червоного перцю
1 ч.л. чорного перцю
1 ч.л. звичайної меленої паприки
1 ч.л. копченої меленої паприки
1 ч.л. меленого коріандру
1 ч.л. гірчиці
1 ч.л. меду
1 ч.л. солі
1 ст.л. оливкової олії
Прянощі змішати з сіллю,гірчицею і медом.Соусу вийде чималенько,навіть буде здаватися,що його забагато.Але використати його треба весь.Тож отриманим соусом натерти м'ясо,викласти його у ємність для запікання,полити олією,накрити фольгою і залишити на ніч у холодильник(якщо дуже нейметься,то вистачить і 6 годин,але краще таки на ніч).Запікати при середньому положенні індикатора температури протягом 1 години.Після цього зняти фольгу,озброїтись ложкою і виділеною з м'яса рідиною добре пообливати страву і поставити ще на 15 хв в духовку для утворення рум'яної скоринки.
Смачного...
|