Перегляд одного допису
Старий 01.07.2024, 14:36   #128
Andron
Модератор

Звідки Ви: Киев
Дописи: 14.787
Дякував: 18.649
Дякували 33.012 раз(и) в 7.436 повідомленнях
Кліпса на фідерной ТДР-ке

Пройдемося трохи по фідерним котушкам. Кліпси та кліпсування - часта проблема при фідерному лові. Як на мене, то сам принцип фіксації шнура за допомогою традицийної кліпси якийсь недорозвинений - трохи провтикав і прощай десятки метрів шнура, годівниці та інше спорядження, а якщо і сама кліпса - л..но, то й взагалі і рибалити не хо . В ідеальному випадку, має бути якась система страхування, що запобігає подібним літально-літательним результатам, але, наскільки я знаю, поки ніхто якогось ефективного та простого рішенння не знайшов, тому залишається лише якось покращувати саму (докорінно недорозвинену) конструкцію кліпси та … сподіватися на майстерність юзера. На жаль, не часто у виробників можна зустріти дійсно якісну кліпсу, причому навіть у топових моделях. Днями вкотре «боровся» з проблемою у дайвівської ТДР-ки, гадаю, непогано впорався. Проблема була на обох шпулях – шнури відлітали «на ура», причина банальна, гадаю, по фото легко здогадатися. Невелика переробка та, сподіваюся, проблеми більше не буде. Замість основи з м'якого пластику встановлено потрібного розміру втулку з нержавіючої сталі плюс невеликі доробки. Якщо у кого схожа проблема – користуйтеся ідеєю, а якщо немає бажання/можливості, звертайтеся

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg7.jpg8.jpg

Andron зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
2 користувачів подякували
Vitalik626 (23.10.2024), Балтиец (02.07.2024)