Перегляд одного допису
Старий 06.08.2023, 15:38   #1527
Andron
Модератор

Звідки Ви: Киев
Дописи: 14.813
Дякував: 18.678
Дякували 33.074 раз(и) в 7.455 повідомленнях
Цитата:
Допис від Denimus Переглянути допис
Колеги, вітання. Усім дякую.
Наразі проблема вирішена як то кажуть "сама собою". Намотав більш жорсткий шнур і з більш "ущільненою" намоткою/натяжінням - Berkley Super FireLine 1,5号・ У порівнянні з DUEL він значно жорсткіший (передбачаю, що проблема з попереднім шнуром могла бути також у його м'якості, товщині та недостатній силі натяжіння при намотуванні). Сьогодні вже був на воді. Враження двоякі. У порівнянні з м'ясом - дуже все гемморно (бороди були, я так розумію без цього в мульті на початковому етапі ніяк), але, знову ж таки в моєму розумінні, для 110+ воблерів альтернативи немає з точки зору "життя котушки".
Питання. Чи буде збільшена дальність закиду у разі зміни шнура наприклад на більш м'який (повернення до DUEL)? Чи в цьому немає сенсу? Спінінг SHIMANO 17 EXPRIDE 172MH-2 (10-30), він в принципі, ніх..я не гнеться при закиді (як на мене), але жбурляє непогано. Закид не різкий, плавний, не "спінінговий".
Дякую за поради.
А який саме був Дуєл? Бо воні різні бува. Наприклад Супер Х-ваир 4Х мало чім відрізняется від вказанного фаирлайна, а той же Хардкор Про не на багато от ПП, в загальному все з ним добре, перевіряно. Товщіна та корректність наматування? мабуть... А взагалі правило просте - чім більш шнур буде схож на флюр (для бейткаста), тім краще. Дальність закіду - з точностью до навпаки - чім жесще, тім далі, бо на м'якому шнурі можуть бути вже трабли з врезками. Ну і питання кількості намотанного шнуру, для воблерів можна намотати тіх же 60-80 метрів і буде все Ок. Ще питання вагі приманок - чім меньш, тім більш проблем, тобто требо підібрати оптімальні вагі для конкретно-взятого комплекта, не требв кидатися у сторони. В відношенні вудлищ. Так само, просте правило - чім жорскіше вудлище, тім проблематичнее закід для новачка, тобто для того, щоб був закід вудлищу потрібно гнутися . Це прості аксіоми мультовой ловлі, але суть саме в тому.

Востаннє редагував Andron: 06.08.2023 о 18:58.
Andron зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням