Декілька не то щоб недоліків, але особливостей 23'Calcutta.
1. Як відщелкнути бокову кришку - шпуля не вискочить. Та витягнути її не одним рухом. Вона ціпляється за роги піньона и треба деякий час, щоб впіймати волю. Доводиться її тягнути-покручувати за вісь, легенько смикаючи, щоб вона таки вискочила.
2. Так саме і установка шпулі на місце. Вона якби легко пірнає, кришка замикається, але шпуля крутиться з супротивом. Треба переконатись, що шпуля повністтю втопилась, з легким щелчком проскока гумового кільця на підшипнику увійшла у гніздо піньона. Як стане правильно - зразу видно по легкому обертанню. Рух шпулі на місце візуально ледь помітно. Десь 0,5 мм.
3. Після закиду, якшо починати обертати ручку доволі дуже повільно - піньон відскакує в зачеп, але іноді, дуже зрідка, щось там недоскакує, та трохи нагружає обертання. Після оберту шпулі на чверть оберта - встає не місто глуховатим тихим щелчком, та далі працю штатно. Якшо стартувати обертати різко, чи просто швидко, відстрілюючи піньон в зачеп - нічого такого не трапиться.
То не є глюк, чи недостаточне змащення. То така особливість механіки. Бо котушка змащена дуже ретельно з заводу. І саме головне - така сама особливість, повністю по відчуттям та звукам є і у котушки 22'Aldebaran. А механіка у обох схожа, а декількі вузли ідентичні.
Просто починати оберти чуть веселіше торкнув ручку.
4. Котушка таки дуже гарно змащена з заводу, але...
А. Пластикове кільце, по волноватим гребенцям якого щелкае головка співаючого фрінкфіона повністю суха. Я трохи змастив густим мастилом.
Фрікціон став співати трошкі тихіше, але м'якіше. І є файне відчуття перфекціонизму, що та головка не цибає по сухому.
Б. Під ведучою шестернею встановлена фрикціонна шайба з матеріалу, що нагадує пароніт, темно сірий. Хоча зверху ведучої, з іншого боку, інша шайба - карбонова. Та нижня паронітова шайба на дотик як би жирна, але залишає на поверхні ведучої шестерні брудну чорну пляму тертя.
Точно таке рішення і у 22'Aldebaran. І там, і там я чуть-чуть змастив ті шайби пальцями у фрікціоном мастилі. Діапазон роботи фрікціона як би розширився, та став більш чутливим.
Але ефект що був описанний мною у пункті №3 пов'язаний саме з цим, як я підозрюю. Повищене проскальзування тої шайби скоріше всього і викликає його, бо далі на валу стоїть зубата широка шайба, що скидує механіку піньона на зчеплення, при початку обертання.
Але як на мене, краще хай та фіговіна м'якіше скользить не забруднюя шестерню тим чорним, що може попасти і далі у механіку.
А хто її не буде чипати-мастити, то пункт 3 може і не читати.