Перегляд одного допису
Старий 02.04.2023, 20:50   #2333
Ruma
Модератор
 
Аватар для Ruma
 
Реєстрація: 01.04.2006
Звідки Ви: Киев Массив Райдужний специальность: Створюю озера
Дописи: 3.111
Blog Entries: 6
Дякував: 10.985
Дякували 11.237 раз(и) в 1.493 повідомленнях
Цитата:
Допис від AKLIK Переглянути допис
Вставлю і я свої 5 копійок про автоклав
З минулого літа консервую в ньому м'ясо, рибу, квасолю і не тільки.
Скумбрія (купую заморожену) в маслі – вогонь, а ціна порівняно з магазинною взагалі поза конкуренцією. Давно не робив салатів з такою кількістю цієї риби, бо можна вже не заощаджувати, відкрив 0,5 л банку і хоч всю її туди.
Тушонка в різних варіантах - теж саме. І знаєш що там і смачно та й дешевше як мінімум у 2 рази.
Також несподівано для себе відкрив що дуже смачно виходить у томаті річкова риба (робив густеру з пліткою). Інша риба (покупна) у томаті не зайшла якось зовсім.

До речі, може хтось поділитися рецептом для автоклава ляща в томаті??? Бо якраз є свіжий лящ і думав, як його спробувати зробити по новому. Можна в лічку якщо що. Буду дуже вдячний. У відповідь відпишу свої рецепти перевірені.

ПС. Щодо ботулізму – якщо робити все нормально, з темп. 120 градусів – то все буде ок. Зберігаю всі консерви без холодильника, скільки вже з'їли – жодних проблем не було.
Також мій товарищ вже років з 5 консервує в автоклаві і багато - і теж жодних проблем.
Прям сходу рецепт ненадам, бо по цій частині в мене батько рулить, Але, що до ляща та іншої велокої риби, треба мінімум в два рази більше тримати температуру, бо кістки великої риби проварюються довше. Ідеально це риба до 700 грам, але з нею більше мороки. Що до ляща, - любий нормальний рецепт для консерви - також рулить нормально й для ляща.
Ruma зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
Пользователь сказал cпасибо:
AKLIK (02.04.2023)