Перегляд одного допису
Старий 01.04.2023, 21:19   #2332
AKLIK
 
Аватар для AKLIK
 
Реєстрація: 26.05.2011
Звідки Ви: Київ, Березняки
Дописи: 302
Дякував: 2.936
Дякували 1.869 раз(и) в 109 повідомленнях
Вставлю і я свої 5 копійок про автоклав
З минулого літа консервую в ньому м'ясо, рибу, квасолю і не тільки.
Скумбрія (купую заморожену) в маслі – вогонь, а ціна порівняно з магазинною взагалі поза конкуренцією. Давно не робив салатів з такою кількістю цієї риби, бо можна вже не заощаджувати, відкрив 0,5 л банку і хоч всю її туди.
Тушонка в різних варіантах - теж саме. І знаєш що там і смачно та й дешевше як мінімум у 2 рази.
Також несподівано для себе відкрив що дуже смачно виходить у томаті річкова риба (робив густеру з пліткою). Інша риба (покупна) у томаті не зайшла якось зовсім.

До речі, може хтось поділитися рецептом для автоклава ляща в томаті??? Бо якраз є свіжий лящ і думав, як його спробувати зробити по новому. Можна в лічку якщо що. Буду дуже вдячний. У відповідь відпишу свої рецепти перевірені.

ПС. Щодо ботулізму – якщо робити все нормально, з темп. 120 градусів – то все буде ок. Зберігаю всі консерви без холодильника, скільки вже з'їли – жодних проблем не було.
Також мій товарищ вже років з 5 консервує в автоклаві і багато - і теж жодних проблем.
AKLIK зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
5 користувачів подякували
cthutq22 (02.04.2023), Drima (01.04.2023), SIDOR 1 (02.04.2023), Vasilyevich (02.04.2023), МаксимусС (01.04.2023)