Про фідерні вудлища Konger
В прошлому році з причини власної необачності втратив Робінсон Гусар 390/180, тому на початку сезону купив Конгер Аерокобра 390/180. Скажу зразу - орієнтувався на скло-вуглевий композит з тієї причини, що він мені більш підходить з точки зору техніки закидання. А вага... Ну не маю я звички тримати фідер класу "екстра-хеві" в руках всю рибалку... Закинув, поставив на стійку чи род-под і відпочивай 10-15 хвилин :d . З практики використання. Не дивлячись на те, що бланк вудлища зроблений з композиту, воно дуже жорстке. В той же час такого запасу міцності, як був у Гусара я не відчуваю, принаймні при закиданні. Максимально, що міг собі дозволити - 125 гр+прикорм, просто не хотів перенавантажувати бланк. Пуляє непогано, на витягування риби працює просто супер - у бланка включаеться "друге дихання". Верхівки (2 шт. в комплекті) достатньо чутливі, я використовую тільки м'яку зелену, т.я. рибалю в основному на течії. Порадував запас міцності бланку при ловлі коропа та білого амура на нашій клубній водоймі та інших комерційних озерах. Модель Аєрокобра замінила бюджетний Браво, з верхніх моделей можу порекомендувати Вега - дуже симпатична "паличка" 390/150 у товарища, крім задоволення - ніяких емоцій. В результаті - непоганий фідер з непоганими характеристиками за помірну ціну. Мій мені обійшовся в 235 грн., товарища Вега коштувала десь 350-380. При купівлі вудлища ОСОБЛИВУ увагу слід звернути на: вставки пропускних кілець - бувають викришені чи пошкоджені; співвісність кілець на бланку; якщо "складаете" одне вудлище з декількох - обов'язково "потрусіть", щоб не було жодних люфтів чи звуків у місцях з'єднання колін. В цілому для бюджетного варіанта це досить вдала покупка. Я маю і "чисто карбонові" вудлища, але виходячи зі специфіки місць лову (канівські шпори, Русанівський канал, Південний Буг), де багато каміння та інших твердих предметів, віддаю перевагу скло-карбону - він не такий вибагливий та більш витривалий. Нажаль Робінсон припинив випуск моделі Гусар... З схожих бюджетних фідерів ще непогані відгуки про Мікадо.
|