Вдалося вискочити на декілька годин до водички, а саме - річка Ірпінь на межі Гостомеля та власне міста Ірпінь. Саме в цих місцях ще жодного разу не ловив, враховуючи обмежений час, тактика була обрана доволі проста: йду на місце, яке впало в око, 3-5 закидів та йду далі. З першого місця, на 2 закиді відчув “тюк”, підсік і.....дістав приманку з нагло відірваним хвостом
Відверто кажучи, навіть просто ось цьому не дуже сильному “тюк” та хоча б такій активності риби вже був страшенно радий, встиг скучити я за цим.
Ну раз, рибо, викликає в тебе інтерес 2 дюймовий слаг в фіолеті на 3 грамах, то дамо тобі його. Ловив оффсетом, бо несло дуже багато різного — водорослі, гілляча ще й сміття (на жаль).
Закид, проводка, тиша. Другий — теж саме. Третій закид, другий підрив і в руку “тюк-тюк-тюк”, підсікаю — мимо. Щось змінювати в оснастці бажання не було, власне, як і не було бажання стояти і намагатися спіймати того монстра, що обгризає приманки. Ще в голові була остання рибалка з цієї річки, коли нагло атакували страшній й злі шнурки по 12-15 сантиметрів завдовжки.
З думкою про мікрощук йду вверх по течії, на черговому вигині та повороті річки пробиваюся через минулорічні зарослі до води. Закид, другий, третій і є! Один короткий чіткий “бум”, спінінг згинається і з води вилітає щучка, поправляю трішки фрікціон, паралельно згадуючи, який флюр в мене там зараз прив’язаний. Свічка, спроба втечі в траву, пару хвилин перемовин і вона на березі.
Заковтнула глибоко, після визволення щуки від гачка й приманки від щуки, приходжу до думки, що мені просто пощастило, бо ще один ривочок і все — не було б у мене фото на пам’ять. Рибу повертаю звідки дістав. Перев’язую флюр, приманку змінюю, бо пошматувала й можна ловити далі.
Після цього ще годинку пробігся вздовж річки, подивитись місцевість та можливі місця на майбутнє. Покльовок більше не було, проте я не сильно й впирався. Відчуття моменту, який й спонукає в будь-яку погоду, час дня, період року йти до води, натоптувати кілометраж по багнюці, хащам і т.д., в мене сьогодні вже був. Рибу свою я бачив, тому чашка чаю, зібрати спінінг та пора повертатися.