За мої 25 років в рибалці декілька разів були особливо болючі моменти коли конче необхідна була блешня чи бодай щось окрім силікону тому що жерех почав вечеряти без усіляких видимих на те передумов. І звісно що тепер в моєму "хот боксі" завжди є декілька блешень різного грамажу та форми.
І тут варто зауважити що мені як прихильнику мінімалізму постійно хочеться викласти ще більше всього з коробки, але саме такі рибалки як ця лише закарбовують впевненість у тому що блешні розміщені в правильному відділі під назвою "must-have".
Однак цього разу його поведінка була прогнозована й враховуючи кількість верховодки що нерідко давала про себе знати на кордоні двох течій, його поява була лише справою часу. Тим паче, що судака я вже спіймав і хотілося трішки згадати торішній вдалий сезон конокрадства в цих краях.
Перші прояви активності були занадто близько, але ще через якусь мить приблизно в шестидесяти метрах від мене хтось дуже хотів залишитись ситим, але непоміченим. До подібних хитрощів тутешніх лускатих мастаків я вже звик і такий прийом дійсно гарно працює на новачках.
Миттєвий закид за ледь помітний бурун і ось мій пількер падає в декількох метрах позаду нього. У зв'язку з тим що цього разу ловив на старенький #0,4 Upgrade одразу послаблюю фрикціон ще на два кліка та розслабляю зап'ястя на випадок трофейного "коника".
Цього разу було спіймано лише декілька невеличких жерешат, але враховуючи обставини рибалку можна вважати вдалою. Top Gun від FireFish як завжди не підвів. Ну а що саме за обставини я думаю всі рибаки вже здогадались. Після кожного закиду доводиться знімати цілі клубки пуху. Цього року тополя неабияк гарно вродила.
Бажаю всім нам мирного неба та вічних мук ворогам.
Слава ЗСУ!