Перегляд одного допису
Старий 28.06.2021, 22:23   #2176
Smolik

Звідки Ви: Полтава
Дописи: 3.407
Дякував: 1.657
Дякували 2.256 раз(и) в 927 повідомленнях
Цитата:
Допис від Ben Переглянути допис
1. Ну а що іншого із 110-130 воблерами? фізика та сама залишається... якщо, скажімо, глибока шпуля на котушці розміром 100 важить 15г (а з бекінгом під шнур всі 18-20г), то мілку шпулю такої ж ваги можна зробити БІЛЬШОЮ та ширшою - і це вже буде катушка розміром 200, відповідно більша шпуля при тій самій вазі дальше і комфортніше закине.

2. Я не зовсім розумію аргумент "у японців в лодці 10 спінінгів" - тобто я радий що в них достатньо місця в лодці і грошей на 10-15 спінінгів... але думаю що універсальність - це перевага, а не недолік. Якщо можна поставити лекшу шпулю на ту ж катушку, і мати можливість коли потрібно половити не лише на воблери 110-130мм (16-30г) але і на 90-100, а то і на 70 воблери тим самим комплектом і досить комфортно...

3. Наступне - в мене колега докупив до Татули 100 шпулю вагою 6г, так скажімо на вагах 6-12г дальність закиду виросла десь на 20%. Тому аргумент типу " і так нормально..." не дуже розумію...

Основний агрумент звучить типу "можна і так ловити, і так нормально" - я не спорю що можна ловити тим що дають в стоці. Справа просто в тому що можна краще і коли викладаєш пристойну суму за японський мульт - хочеться щоб усе було оптимально, а не "і так добре як є".

Просто глибока шпуля під шнур - це завжди недолік, ловити можна.... але виробник міг би краще потурбуватись про користувача...
Ширша шпуля далі кине? Пане, вчіть фізику. Більша - так, але важчі ваги.
Плюс - якщо шпуля зі шнуром важить 20гр - їй глибоко по барабану буде на ваги вище 10гр.
Плюс - головне для шпулі - її старт. А далі її вага плюс інерція - тільки друзі. І тут тільки від мозку людини залежить, як ідлаштувати гальма.
Smolik зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
3 користувачів подякували
Andron (29.06.2021), pacan (01.07.2021), SBK (29.06.2021)