14 років тому теж був Домік, ми на ньому знайомились, ділились враженнями про риболовлю, дарували один одному секретні точки, тощо. І ось позаминулої суботи ми з
Yaros вирішили провідати одне таке місце, з "старих". Мова про Десенку, тому прихопив чоботи та Shimano Soare CI4 800 L-S в парі з Daiwa Luvias LT 3000-C, налаштований на далекобійність та легкість

.
Снасті збирали вчасно - якраз світало. Якоїсь системної активності на поверхні не помічалось, тому вирішив розпочати з класичного твістеру на "шарнірі" 4 грами. Клювання відбулось вже на першому падінні, але - промах. Напарник тим часом витяг невеликого окунця. Хвилин за 10 "обрибився" і я, але далі клювань не було. Змінив твістер "Bait Breath" на улюблену крякозябру від "Issei" - зловив ще двох. Десь в такому ж ритмі і пройшла вся світанкова риболовля: постійно змінюючи принади і дальність закидання - вдавалось розворушити вередливого окуня. Двох (і це особливо втішило) вдалось зловити на "оберталку" Daiwa Silver Creek, ще півтора десятки - принесли джиг та джиг-ріг. З силіконових принад найкраще працювали згаданий вже "Issei", а також "Mars" (може хтось пригадає ці класичні японські слаги).
О 8:00 Ярослав почав збиратись - на нього чекали нерибальські справи. Я ж мав час, вирішив перевірити ще два перекати, які мене завжди дуже приваблювали, хоча було певне занепокоєння чи будуть вони вільні у вихідний.
Перший перекат, вже на Дніпрі, неочікувано виглядав стерильно - ані душі. Я не гаяв часу, і мав клювання знов на першому закиданні, і знову - мимо. За півгодини зловив трьох окунців, одного непоганого, грамів 200-250, працював тільки джиг та джиг-ріг. Зрештою, нізвідки пришкандибало аж три конкуренти, одразу стало незатишно, і я повернувся до автівки та переїхав на другий перекат. Там теж було вільно, а з мілини вдалось "зняти" активного окунця на "Smith Pure", ну й потім ще двох - традиційно на джиг. Потім розпочалась злива, і стало якось ніяко... Час збиратись

P.S. Поверхневики пробував, не працювали. Взагалі. Відвідні монтажі - просто не люблю