Надолужую з писаниною. Всіх з святами, що минули!
30.04: в цей день пощастило вискочити на Десенку рано-вранці. З клюваннями судачків на точці, що намацав минулого разу - не склалось. Проте почав виявляти себе окунь - одного "зняв" з-під протилежного берегу
острівця, інший - вийшов "попастися" на мілководний перекат. Між ними трапився ще шалений підлящик, на жаль - за спину.
Десь о 8-й переїхав на іншу місцину, і ще годинку попручався тут. Клюнула статистична щучка, і ще два окунці. Загалом, за чотири ранкові години - це був прорив на фоні поганого клювання цієї весни
Потім ми поїхали до батьків в Закарпаття, аж на 10 днів, і по повній відривались на Великодних родинних "вечорницях". Проте, вдалось і на воду вискочити двічі, і навіть щось спіймати, незважаючи на бурхливі, каламутні та загалом непридатні до ловлі річки.
Перший раз виручив струмок в сусідньому селі - тут дружина непогано половила форельку нахлистом, я ж з снастей прихопив тільки басовий Shimano Expride, а найлегшу блешню мав в наявності аж в 6 грамів завважки. Пробував джигувати, але марно - надто компактна та мілка водойма для таких снастей. Але виїзд був чудовим! Так само медитативно за кілька днів з малим поїхали в буковий праліс, просто помандрувати та відшукати виток однієї рівнинної річечки. Знайшли
Другий раз вибрався сам, на короповий "платник" в селі Стеблівка. Минулого сезону товариш тут ловив судака, і, хоча з початку весни ікластий майже не виявляв себе клюваннями, я все ж вирішив спробувати. Тим паче, що дрібний окунець тут був в наявності. За три години я впіймав їх сім, і мав ще з десяток клювань - рибка поводила себе дуже вередливо, доводилось маніпулювати з проводками та принадами, що втім, пробуджувало й здоровий азарт

насамкінець, у прибережній траві, був урочисто виловлений і судачок - перший для мене за три роки... якось не перетинались наші шляхи ніяк до цього. Сподіваюсь, далі буде краще
Звісно, вся риба попливла собі на волю