Цитата:
Допис від Провинциал
Не знаю чи правильно цитував....
Відносно т.н. справжніх груздів. Є у нас вони, зустрічаються, тільки дуже рідко. Мається на увзі L.resimus. Останній раз його збирав і споживав років сім назад.... До цього - регулярно тільки в смаженому вигляді... Запізнились на дизель...
Добавлено через 29 минут
Якщо Ви - гурман!
Якщо Ви хочете вразити своїх близьких - це рецепт для Вас!
Нагадую, що мова йде про грибний суп, причому молочний!
І так, картоплю і моркву ріжемо як на суп, заливаємо водою (щоб покрило), і кип"ятим, солим по смаку.
Як варіант, з амість лисичок - печериці. Проте повинен Вам сказати, шо порівняно із лисичками - це "небо і земля".
За подібним рецептом готувала моя бабуся, вихідця із Польщі, яка, до речі, і показала мені більшу частину істивних грибів в наших лісах.
Сьогодні для мене - це понад 50 видів.
А!
|
Не можу збагнути, на якому хуторі Ви, пане Провінціал мешкаєте. Я мав на увазі Київщину а також те що у нас справжній груздь не росте. Але я знаю що в Карпатах можна знайти королівського мухомора, у порівнянні з яким їстівні якості інших грибів відпочивають. На Волині та Рівненщині трапляються білі грузді. Якщо Ви на дизелі, то мабуть я не сильно помиляюся.

Щодо супу. Перший раз чую що картоплю та моркву до супу кидають разом. Трохи не зрозумів, що краще - лисички, чи печериці. Як на мене - лисички чисто закусить, а печериці то їжа. І на останок, як не важко - оголосіть понад 5о видів грибів, які Ви збираєте
І ще, якщо ви із шашликами смажите зонтики


ПС: Нічого особистого
ПС2: Виділено мною