Перегляд одного допису
Старий 21.11.2020, 23:30   #1237
Aleksandr

Звідки Ви: Киев, Харьковский м-в
Дописи: 1.396
Blog Entries: 3
Дякував: 846
Дякували 717 раз(и) в 300 повідомленнях
Цитата:
Допис від Andron Переглянути допис
Парафин на стыках удилищ применяют для того, чтобы эти стыки не клинили, т.е. в данном случае в качестве вязкой смазки. В качестве смазки он будет работать и на шнуре помогая ему проскальзывать , а нас интересует противоположный эффект.
Тормозные колодки канифолью?
Гимнастки натирают канифолью чешки, чтобы они не скользили по полу На скрипке, виолончеле канифолью натирают струны, чтобы они не проскальзывали и скрипели, ну и т.д..
Якщо змастити шнур парафіном, то куди він донесе приманку? Якщо серйозно. При нагоді спробуй нанести парафін на дерев'яне (і не тільки) руків'я ножа, нібито втерти його у руків'я. Яке буде враження?
Справа в тому, що парафін без тертя, що може призвести до його нагрівання і плавлення, має дільш фіксуючу (гальмівну) дію, аніж мастило. Я ж здається виклав вище свою думку стосовно використання на стиках бланків, потім нібито тобою повторено.
А стосовно каніфолі ... Я знаю де її використовують. Але якщо вона розтане (тертя, температура), а потім застигне, то може бути дупа і котушці, і палці, не лише відстріл. Ну, а гальмівні колодки із диском просто ... Здається все пояснив, як зміг.
У любе мастило (олива + згущувач, в тому числі Li-,Ca-мило, наші відповідно літол чи салідол) можуть додавати і парафін, але дивлячись для чого і які умови використання.
З.І. На стики парафін наносять у першу чергу для фіксації і уникнення розболтування колін.

Востаннє редагував Aleksandr: 21.11.2020 о 23:40.
Aleksandr зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням