Перегляд одного допису
Старий 20.03.2009, 22:48   #553
AXIC

Звідки Ви: Ив.-Франкковск. Производство кормушек АХС.
Дописи: 677
Дякував: 90
Дякували 379 раз(и) в 135 повідомленнях
Це ж треба, гадки не гадав, що статтю писав Роман. Скаже що я привзято відношусь до нього. Але все ж таки попробую висказати свою думку.
Я не Шварцнегер про якого згадував Тролік ну і не Чахлик Невмерущий (Кащей Бессмертный), так середнього фізичного розвитку. До чого це я пишу. Непамятаю, щоб після змагань мене боліла чи відчував втому лівої руки якою кручу ручку катушки. Права, якою тримаю фідер, виводжу рибу може справді більше замучитись, тому що фізичні нагрузки на неї більші. Я завжди ловлю 4000 страдік яка важить 377 грм. передаточне 5,7:1. Перевага її в тому, що при при перезакиді маю можливість швидше вимотати кормушку з води. Коли виводжу рибу, велику чи малу, для мене немає різниці яке передаточне, велику всерівно виводжу бланком а катушкою прибираю лишній шнур, дрібну виводжу катушкою, швидкість регулюю оборотами ручки. Булоб передаточне , наприклад 3:1, то крутив би швидше ручкою.
Цього року , на водоймах де потрібний максимальний заброс, хочу попробувати Shimano Aero Technium XT 10000 з передаточним 3,6:1. Вона годиться для дальних забросів, так як має велику шпулю, а також на водоймах де немає швидкісної ловлі, наприклад Пустовіти чи Бєляївка, але я вважаю, що вона непотрібна на таких водоймах як Набережна чи Русанівка. Як не як, важить вона 620 грм, а це лишніх 243 грм нагрузки на праву руку напротязі шести годин, плюс підготовка ( промір глибини і т.д.).
Тому я залишаюсь на своєму, 4000 це той розмір якого вистачить в любих умовах лову на фідер. фідер це швидкісний вид лову. Думаю ніхто не стане перечити, що платники типу Пустовіт це незовсім фідерна водойма. Та й ти Роман сам колись мені про це говорив.
AXIC зараз поза форумом