Перегляд одного допису
Старий 20.03.2009, 09:33   #551
Trolik
Слава Україні!!!

Звідки Ви: Київ, Феофанія
Дописи: 5.597
Дякував: 7.091
Дякували 5.429 раз(и) в 2.112 повідомленнях
Плюралізм

Дозволю собі зацитувати п.1 Правил поведінки на форумі: "Уважайте чужое мнение!".

Пане Романе, я поважаю Вашу думку і Ваше право її мати. Але у зв'язку з переходом від тверджень до дискусії, хотів би чітко визначити наші позиції, що дозволить нам у ході подальшого обміну аргументами не відходити від суті справи. Я свою позицію про можливість використання матчевих котушок в умовах спортивної фідерної ловлі вже сформулював і хочу аргументувати її своїм практичним досвідом. Сподіваюсь Ви також звернетесь до практики і не обмежитесь цитуванням статей (своїх та не своїх).

НМСД, спортивна ловля матчевим вудлищем мало відрізняється за темпом від спортивної фідерної ловлі. І трофеї там теж часто перевалюють за 5 кг. Але чомусь спортсменів-поплавочників не лякають ні великі розміри котушки (4000 за Сімано це стандарт для матчевих котушок. Не вірите - спитайте у тих спортсменів, що реально і часто ловлять на матч) ні її вага. Може у них краща фізична підготовка?

Звичайно, можна купити неякісну матчеву котушку і за першу рибалку "вбити" її тасканням важких годівничок чи спробами зірвати з дна якір, загублений нетверезим боцманом з якогось буксира. Для таких "майстрів" я б порадив Легенду від Флагмана - вистачить не на одну рибалку. Може навіть не на дві... За все своя ціна має бути.

Повторюю... Не маю проблем з використанням типово матчевих котушок (саме як матчеві названі мною котушки позиціонуються у модельному ряду Сімано) на фідерній ловлі ні з точки зору стомлення ні з точки зору технічної надійності.

Я своє твердження аргументував, маю котушки та готовий надати їх для огляду чи технічної перевірки. Маю свідків, котрі підтвердять, що ловлю ними постійно. Вони ж можуть підтвердити і численність саме рибалок. Маю світлини на підтвердження того, що риба цими котушками витягувалась трофейних розмірів (вищезгаданий сазан 8,250 фігурує у №50 журналу "Рыболовный Мир"). Можу принести довідку від лікарів, що фізичні та біохімічні процеси у моєму організмі перетікають за схемами, звичними для в міру підстаркуватого чоловіка а діаметр musculus biceps brachii навіть не наближується до аналогічного показника у Термінатора Каліфорнії. При цьому навіть після 6-ти годин інтенсивного лову не відчуваю себе занадто втомленим. Тому я вважаю, що матчеві котушки можна використовувати в умовах інтенсивної фідерної ловлі і це не призведе ні до перевтоми ні до виникнення технічних проблем в самих котушках. Звичайно, якщо ці котушки відповідної якості. Хоча останнє твердження можна було і не робити, адже у гілці "Спортивний фідер" не варто обговорювати неякісні товари...
Чекаю на Ваші аргументи.
Trolik зараз поза форумом