х.з. первоисточник я не искал, а на то что вы ссылаетесь это админкодекс который гласит о нарушениях и стоимости последних для супостата

,вот а помимо онного есть еще куча правил и инструкций... к примеру я давече пытался пробить вопрос с лодкой адвенчер новокупленой 2,5 метра ПВХ (тоибш надувная) и вместимостью 220кг по паспорту

Было 2 беседы с Гимсом
1) мне обьяснили что им паралельно что 220кг, хоть 5кг, полюбому 100% обязан поставить иначе пресанут на воде

, ИМХО дали понять хоть матрас надувной но ставить нужно

2)поперся я туда предварительно напечатав
Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-20)
Під маломірними суднами у частинах першій, третій, четвертій і п'ятій статті 116, частині другій статті 116-1, частині третій статті 116-2, частині першій статті 117, статті 118, частині третій статті 129, частині п'ятій статті 130 цього Кодексу слід розуміти самохідні судна з головними двигунами потужністю менш як 75 к.с. (55 кВт) і несамохідні судна та парусні судна валовою місткістю менш як 80 регістрових тонн (або одиниць), а також моторні судна незалежно від потужності двигунів, але валовою місткістю не більш як 10 регістрових тонн (або одиниць) та несамохідні судна (гребні човни вантажопідйомністю 100 і більше кілограмів, байдарки - 150 і більше кілограмів та надувні судна - 225 і більше кілограмів), що належать громадянам.
опять все обяснил, услыхал тоже самое что и в 1й раз... тыкаю под нос распечатку предварительно зачитав ее
а в ответ ну нам паралельно у нас инструкции свои... Я офигел.. они молу у нас нет минимальных ограничений по грузоподемности суден... Когда я скзала про матрас мол завтра 2 штуки регить принесу
Мне ответили вообще это ваше дело, хотите проблем не регестрируйте, проблемы будут!
послал их на...