На карпових водоймах взагалі не бачу змісту проводити змагання по фідеру. А якщо і проводити то встановлювати макс. допустимий залік. У нас наприклад проводились фідерні змагання на карповій водоймі але вся риба з вагою понад 2,0кг прирівнювалась до 2,0кг. Все. Далі кожен сам думає що краще - налапати карася з десять кг чи сидіти чекати покльовок пяти карпів.
І додам що фідер як спосіб лову, на мою думку, зовсім не направлений на ловлю великих рибів. І цю думку я власне поділяю з більшісттю фідеристів, і не тільки спортсменів, з якими мені вже довелось поспілкуватись. Ловля трофейного карпа і амура (а на деяких змаганнях з карпової ловлі залік взагалі починається з п'яти кг !!!) вимагає іншого підходу, іншої тактики, приваблювання риби в часі розтянуте більше ніж шість годин у фідерному етапі. І на цьому далеко не всі відмінності між фідером і спортфішингом. Я не спорю що можна на фідер ловити великих карпів, але це не той спорт. Можна і на джиг його піймати. Але є сформовані протягом уже понад десяти років "неписані" принципи і підходи до карпової ловлі і до ловлі фідером. Якщо на то пішло то нафіг морочитись в спортивному карпфішингу з волосом? А давайте в фідері ще макушатник дозволимо?
|