Вихідний на водоймі.
Усі ми прагнемо насолоди. Але вона може бути різна. Хтось летить на двоколісному по магістралі, хтось долає хвилі на човні, а дехто вже «гарно вмазав» і ледь тримається на землі. І головне, всі відчувають себе «добре». Час досить швидко плине, і тому не варто втрачати можливість побути на природі.
Не буду вказувати подробиці, скажу так: я звичайний чоловік, потрапив на звичайну водойму. Територія поблизу водойми, трохи захаращена непотребом, бридкими відходами потрощеної цивілізації. А ще тут багато слідів вигулу домашніх тварин.Отож це місце відпочинку багатьох. Поряд виріс новий масив. І його мешканцям потрібно десь відпочивати. Час від часу я тут буваю.
Сьогодні ранок, по-особливому, виразний. Один з тих вихідних ранків, коли прокидаєшся ще в ночі, і за хвилину до дзвонів будильника. На початку літа, коли літо вже усміхається тобі тепло й привітно, все виглядає яскравіще. Мабуть так швидко росте все живе, що не встигає забруднитися. Доволі прозора вода ще не встигла зацвісти.
Рожеве сонце ще тільки починало відриватися від горизонту, а ми вже були на місці, та махали вудками. Ми навіть не снідали, щоб не втрачати часу. З початком цього сезону, було придбано нову жилку YGK та флюрокарбон зі знижкою від FishingStock. Отже було цікаво це випробувати. І результат тестування виявився високим.
Коли всі маневрування були закінчені, залишалося тільки підібрати приманку та чекати, коли клюне. У цю ранкову пору було дуже тихо, і відразу видно, де вештається риба.
Потроху починало клювати. Рибу підсікали та витягали з води. Це були переважно судаки. А ще попадався йорш. Небажаний на зустріч, але що поробиш. Рибу в дозволеній кількості та розмірі ми ховали у термосумку, там було прохолодно та закрито від мух. Добрий судак як смажений, так і в юшці. А в морській рибі, кажуть, багато ртуті.
Риболовля для мене свято. В клопітному житті міста залишається мало часу на відпочинок на природі. Отже, з нетерпінням чекаю цього часу, коли знову опиняюся на природі за улюбленим заняттям. Маю також надію, що відвідувачі природи не полишають за собою сміття.
|