Минулий трудовий тиждень видався напрочуд насиченийм і продуктивним. В п'ятницю мізки вже "плавились" і просились відпочити. Але ж прогноз! Дощ, дощ і ще раз дощ!
Обзвон товаришів теж не додав оптимізму - всі зайняті. По дорозі додому заскочив в магазин взяти трохи "м'яса" (а може всетаки розпогодиться і поїду?).
А в суботу вранці іде дощ... Ех...
Ну то таке. Зайнявся хатньою роботою.
А десь о 12-й дружина каже:
- Чого вдома сидиш? Можеш на рибалку їхати.

Не довго думаючи, викликав машину і вже за 40 хвилин я вигрузився на березі річки!
Часу в мене було мало - о 18й мав бути вдома. Тому місився невеликою кількістю корму:
літра зо два перекрученого гороху (пів кіла в сухому вигляді)+кіло сипучки+пасточіно домашнього приготування+трохи меласи.
Доки корм настоювався, обладнав місце, промірявся, закліпувався на 45 обертах, там де м'яке дно змінювалося на тверде.

Ловлю почав стартового закорму: 20 кормаків і пару літрів корму знаходяться на точці.
Чіпляю гачок, пара опариків і вже за кілька хвили перший підлящ відправляється в садок.
Для початку непогано! Підлящ став на точку стабільно радує покльовками.
Потихеньку продовжую годувати. Пробую різні аромати (пшикалки), граюсь із повідцями-гачками...
І тут починається дощ. Моросящий такий, противненький. Явно не на п'ять хвилин. Але збиратись не хочеться. Тільки ж розклався!
Ну і добре. Буду ловити далі.
В черговий раз набиваю годівничку, на гачок два опарики+черв'як+ванільний спрей.

За хвилину квівертіп пару раз злегка відіграв. Хм... І тут потяжка!
О! На тому кінці шнура відчуваю добрі жими! Неспішно викачаю і за пару хвилин бачу сріблястий бік ляща.
Хо! Саме за ним я сьогодні й приїхав.

Цей красавець зробив мою рибалку!
Далі було ще пару не реалізованих клювань та трохи риби тараночного розміру. На тому рибалку довелось закінчити, пора додому.
Ввесь дріб'язок поплив нагулювати жирок, а лящ порадував моїх близьких ніжним та смачним м'ясом.
П.С. Домашнє зважування показало: лящ 1.3 кг