Перегляд одного допису
Старий 19.11.2016, 21:44   #1827
Lammer

Звідки Ви: г.Суми
Дописи: 343
Дякував: 448
Дякували 1.054 раз(и) в 136 повідомленнях
Як я тсуйоку ремантіровув.

Після того як моя тсуйока WINK110 вирішила, що вона гантеля, і набравшись води падала на дно, я звернувся до товариства із запитанням - зразу викинуть, чи помучиться. Люди розумні сказали - зразу. Жаба прошепотіла -"фуй тобі, розвикидався, млять, алігарх"... Жаба пабеділа...Це тіпа вступленіє.
Спочатку роздивився, звідкіля води тече. Як і думалось, шов на воблері був неякісно проклеений, під краскою якось попершу трималося, потім потекло.
В тріщину загнав голку, довго витрясав воду, потім прямо так з голкою відправив сушитися на батарею. Після просушки (вода вже не витрясувалася, шари вільно переміщувалися в корпусі) - зняв всю краску зі швів - і зверху і знизу

Далі був пошук клею. Зразу нічого путнього не знайшов, порадили Дихлоретан... Зразу скажу, що штука дуже вонюча, і вредна як для здоровья як більшість із тещ... Тому - гарно провітрбване приміщення, резинові перчатки і д.т. Сам Дихлоетан доволі текуча рідина, в шов просто і швидко протікає, думаю, що просто їм клеїть воблера буде неправильно_ всередині можуть шари позлипатися, тому зробив самостійно клей на основі Дихлоретана. Наструв пластику з коробки від аудіо кассети - засипав в бутилочку і залив десь 10 мл Дихлоретпна. За добу десь всі стружки розтворилися, клей вийшов по густині десь як кефір, тільки прозорий.

Далі промазав двічі шви на воблері зверху і знизу чистим ДХ (дихлоретан) і обережно наніс на шов готовий клей. Тільки робив це окремо для кожної сторони до повного висихання, бо клей всеж текучий. В результаті шов вийшов навіть з маленьким "горбиком"

Після повного висихання клею зверху і знизу залишилося тільки покрасить воба максимально близько до оригіналу. Красив , звичайно лаком для нігтів, бо більш нічим.

Ремонт закінчився вчора, а сьогодні були іспити "на воді".. Кидав я його зранку і до обіду, було і видирав з сухого очерету і з трави на дні видирав. Врешті під обід таки видурив одного щупачка - все ж день сьгодні був пасмурний і щучка краще відзивалася на "кислоту"

За сьогоднішню рибалку я цього воблера закидав, ну разів 50.. може і більше. Поки ніяких ознак "протікань" не побачив.. Чітко - суспендер з дуже повільним спливанням з нахилом градусів в 45 до голови, як робив і до "ремонту". Едине що - лак слабувата покраска, збивається швидко гачками з корпусу, ну то таке - можна і підкрасити ще

Можливо хтось із шановних коллег тоже дослухається до своєї "жаби", буду тільки радий, якщо поділившись своїм досвідом комусь допоможу врятувати яку небудь Вашу "тсуйоку"....
Lammer зараз поза форумом  
16 користувачів подякували
Свернуть/Развернуть список благодарностей