Після того як моя тсуйока WINK110 вирішила, що вона гантеля, і набравшись води падала на дно, я звернувся до товариства із запитанням - зразу викинуть, чи помучиться. Люди розумні сказали - зразу. Жаба прошепотіла -"фуй тобі, розвикидався, млять, алігарх"... Жаба пабеділа...Це тіпа вступленіє.
Спочатку роздивився, звідкіля води тече. Як і думалось, шов на воблері був неякісно проклеений, під краскою якось попершу трималося, потім потекло.

В тріщину загнав голку, довго витрясав воду, потім прямо так з голкою відправив сушитися на батарею. Після просушки (вода вже не витрясувалася, шари вільно переміщувалися в корпусі) - зняв всю краску зі швів - і зверху і знизу

Далі був пошук клею. Зразу нічого путнього не знайшов, порадили Дихлоретан... Зразу скажу, що штука дуже вонюча, і вредна як для здоровья як більшість із тещ... Тому - гарно провітрбване приміщення, резинові перчатки і д.т. Сам Дихлоетан доволі текуча рідина, в шов просто і швидко протікає, думаю, що просто їм клеїть воблера буде неправильно_ всередині можуть шари позлипатися, тому зробив самостійно клей на основі Дихлоретана. Наструв пластику з коробки від аудіо кассети - засипав в бутилочку і залив десь 10 мл Дихлоретпна. За добу десь всі стружки розтворилися, клей вийшов по густині десь як кефір, тільки прозорий.

Далі промазав двічі шви на воблері зверху і знизу чистим ДХ (дихлоретан) і обережно наніс на шов готовий клей. Тільки робив це окремо для кожної сторони до повного висихання, бо клей всеж текучий. В результаті шов вийшов навіть з маленьким "горбиком"

Після повного висихання клею зверху і знизу залишилося тільки покрасить воба максимально близько до оригіналу. Красив , звичайно лаком для нігтів, бо більш нічим.
Ремонт закінчився вчора, а сьогодні були іспити "на воді".. Кидав я його зранку і до обіду, було і видирав з сухого очерету і з трави на дні видирав. Врешті під обід таки видурив одного щупачка - все ж день сьгодні був пасмурний і щучка краще відзивалася на "кислоту"
За сьогоднішню рибалку я цього воблера закидав, ну разів 50.. може і більше. Поки ніяких ознак "протікань" не побачив.. Чітко - суспендер з дуже повільним спливанням з нахилом градусів в 45 до голови, як робив і до "ремонту". Едине що - лак слабувата покраска, збивається швидко гачками з корпусу, ну то таке - можна і підкрасити ще

Можливо хтось із шановних коллег тоже дослухається до своєї "жаби", буду тільки радий, якщо поділившись своїм досвідом комусь допоможу врятувати яку небудь Вашу "тсуйоку"....