Перегляд одного допису
Старий 16.08.2016, 21:08   #134
Asche

Звідки Ви: Тернопіль
Дописи: 124
Дякував: 39
Дякували 1.239 раз(и) в 34 повідомленнях
Сьогодні я приїхав в Заліщики. Це там, де близько Дністер. А значить, треба провірити кльов на річці.

Вирішив цього разу сходити кілометра так за 3 від звичних місць, бо вже давненько там не був. В пріоритет ставив джиг, але і воблера з собою захопив. Хотілось перш за все пробити одну ямку і перевірити настрій окуня і судака.

По приходу почав джигувати і навіть заробив один невнятний удар. Окунь, як не дивно, на Дністрі ще не проснувся. Шкода.

От тоді я і вирішив поставити воблер. Перша покльовка була на Yo-Zuri L-Minnow 44. Вдалось видурити невеликого кленчика проводкою по течії. Сам контакт нагадував більше покльовку невеликого окуня, аніж удар клена, та все ж рахунок розмочено. Фото не робив, бо стояв в воді, де це робити було не зручно, а йти на берег, скажу відверто, було лінь.

Далі все затихло. Я перебирав воблера. Отримав 2 удари на Jackall Chubby в різних кольорах, але без результату. А потім на жосткому твічі проти течії клюнув дрібний судачок на Usami Shikima. Історія з його фото така ж, як і попередня.

Подальше полоскання лише пригнічувало і я вже подумував далі податись в джиг. Та все ж вирішив поставити те, що сьогодні спрацювало - L-Minnow.

Чергова проводка за течією з дрібним підтвічуванням і знову удар, наче дрібного окуня. Підсікаю, а там щось справді достойне. Починаю викачувати і тягнути до берега. Впевнений в надійності Sunline Braid 5 #0.6 навіть дозволяю собі форсувати рибину, щоб вона не зайшла за каміння. І ось перший красунчик вже в руках. Я в буквальному сенсі намочив через нього штани, бо цей жолудь умудрився знайти біля берега мінімальну ямку з травою і залізти туди, а там глибше, ніж по коліна.

Дзвоню до товариша, який вище по течії займався якимось збоченням. Він ловив швею на опариша. Геть здурів. Говорить, що вже збирається і буде йти до мене.

Тим часом я не гаяв часу і пробивав тим же воблером річку. Тягну поперек течії і знову підтвічую. Така проводка здалась мені результативною. І тут вже справжній удар бажаної риби.

Як і два попередні клени, цей йде строго проти течії і тисне на дно. Але снасть дозволяє керувати рибою, що радує. Ще трохи і кабанчик на березі.

Радості не було меж. За сьогоднішній день я двічі побив свій цьогорічній рекорд по клену. Я круто порибалив. Шкода лише, що товариш зробив не буде якісну фотку зі мною, але я до таких нюансів звик.

Снасть: Major Craft N-One T862M, який правильно тримає велику рибу і дозволяє нею керувати; Daiwa Certate R-Custom 2500 - трактор, в надійності якого сумнівів не виникає; Sunline Braid 5 #0.6, який вже не перший раз мене радує на Дністрі, а це дуже серйозний фактор.
Мініатюри долучень
Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  eHrhYk6_7lc.jpg
Переглядів: 572
Розмір:  125,2 КБ
ID:	562905   Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  x7FNI9R9X6Q.jpg
Переглядів: 602
Розмір:  207,8 КБ
ID:	562906   Щоб збільшити малюнок, клацніть по ньому
Назва:  fXgnmzyj6_g.jpg
Переглядів: 756