Перегляд одного допису
Старий 02.08.2016, 16:42   #19
igor_Dikanka

Звідки Ви: Полтавская обл., Диканька
Дописи: 64
Дякував: 11
Дякували 582 раз(и) в 16 повідомленнях
тепла щука

Ловля окуня на місцевих водоймах мого селища для мене тимчасово втратила свій інтерес, хотілось порибалити з прицілом на щуку. З вибором водойми особливо не переймався, вирішив відвідати неподалік розташовану водойму, в якій достатня кількість хижака, та на якій наприкінці вересня цього року планується проведення Полтавських обласних змагань з лову хижої риби спінінгом з берега. Так як останнім часом погодні умови, що склалися, не давали можливості комфортно рибалити впродовж дня, то часові рамки фішінга були визначені від 05.00 до 10.00 . Прибувши на місце ще до сходу сонця, навколишня природа місцевості, зустрічала мене неймовірною красою, свіжістю та тишею, яку заповнювали лише щебетання пташок та звичайно ж плюскання риб у водоймі )))) . То не втрачаючи жодної хвили ранкової пори швидко збираю лайтовий та мікрушний комплекти і направляюся ближче до води.

Враховуючи повний штиль та відсутність будь-якої рослинності у воді змушують мене перевірити наявність хижої риби «під ногами», ставлю 2 гр. + нано міноу, виконую перші заброси, – тиша, далі фіштейл – також тиша, отже, якщо і окунь не відгукується, то тут є щука! Черга перевірених твістерів Dragon DIVER 1,5" і на першій же проводці без особливих намагань спокусилась невелика щучка, яку обережно завожу у сачок та доставляю на берег для першої фото сесії, через пару хвилинок бережно відпускаю підростати .

Щоб встигнути обловити водойму на обох берегах вирішую довго не затримуватися на кожному місці. У наступній точці натрапляю на стайку окуня різних розмірів, в чергове перевірені правильні приманки не підводять мене… )))

Рухаючись по берегу, вирішую перевірити активність судака. Несподівано отримую шалену подачу, утримуючи вудлище двома руками спостерігаю, як швидко вимотується мій шнур зі шпулі. За його міцність я не турбувався, а от відсутність будь-якої реакції незнайомця на тому кінці шнура на мої намагання розвернути його в напрямку берега заставляла мене трохи нервувати . Батл продовжувався менше 2 хв., незнайомець звільнився від гачка, лишивши мені на двійнику луску розміром з п’ять копійок .

Майже на кожній точці я отримував покльовки, які в подальшому реалізовував, висока активність хижака спостерігалася приблизно до 07.00, далі кльов затихав. Рухаючись під посадкою акацій я вирішив перевірити реакцію риби на коливалки. Коли дістав третю зубату красуню то помітив. що ловлю лише з флюром Dragon Invisible 0,28 мм. без металевого поводка, далі ризикувати не став поставив поводок.

Час минав швидко, сонце підіймалося вище, почала даватися в знаки незначна втома. Отримавши масу позитивних вражень від рибалки вирішив покинути водойму, бо на черзі був «пікнік вихідного дня» з родиною.

Далі буде…)))
igor_Dikanka зараз поза форумом  
33 користувачів подякували
Свернуть/Развернуть список благодарностей