Чергове відрядження закінчилось візитом на Псел. Спека. Повітря застигло і не рухалось, навіть біля води було душно і важко дихалось. Лише після дев'ятої вечора левадний ліс повіяв прохолодою і примусив одягнутися. Тихо, як у могилі. Було навіть чути як різнокаліберні кажани розсікають своїми крилами повітря. Риба в'яло реагувала на запропоновані ласощі, а так як з креативом у мене не дуже, то я просто чекав на покльовку. Відгукнулася таранечка та головник, потім стала на точку густіра і розігнала своїх конкурентів. О десятій можна було сміливо йти спати - цілу годину жодної покльовки. 3.30 - перший кормак, слабі натяки і впевнена покльовка підлящика на 700 гр., густірочки. Потім звичайна покльовка - підсікаю і відчуваю, що там щось серйозне і його потурбували; істота пішла проти течії, притислась до руслової бровки і відірвала поводок. Стан не найкращий - руки трусяться, тіло труситься, стало млостно. Нічого, ставлю поводок 0,2 і Гамакатсу № 6, чіпляю жмут опариша і в бій. Бла - бла - бла - знову звичайна покльовка, і все повторюється по минулому сценарію... Після цього я здався, змотав снасті і поїхав додому. Дивні, змішані відчуття і залишок невдоволеності. Двічі упустити шанс. Прошу вибачення за відсутність фото. Не було настрою і натхнення. Усім НХНЛ.
|