Саме такі назви можна дати моєму сьогоднішньому звіту.
Починалось все досить непогао. Я вирішив взяти лайтик N-One T862M і спробувати пробити обстановку на Дністрі. Вперше за останній тиждень вода стала більш-менш прийнятної прозорості, а значить якісь теоретичні шанси на успіх були. А пробити я вирішив джигом на наявність окуня, та все ж в сумку кинув коробочку з воблерами і коробочку з блешнями з думкою може спробую пару раз кинути в козирному місці по ловлі кленика.
Але ж я сьогодні лох. Мені ж було лінь намотати Sunline Braid 5 #0.6, що зайняло би декілька хвилин. Тому я пішов на ріку з Nanofil 0.06. В принципі, це прийнятний для джигу варіант, особливо в стоячій воді, але...
Отож, по приходу на Дністер вирішую зразу пробити активність клена і в випадку ігнорування моїх приманок піти джигувати окуня і може судачка.
Спочатку щось не ладилось, та потім я знайшов, де стоїть лобатий. Це був перекат із заходом на русло. На течії тут покльовка першого клена була просто бомбезна. Я же я скучив за цими враженнями. Та й опирається він зараз на течії куди більше, аніж навесні. Спрацював вже улюблений Jakson Komachi 40S.
Такий перебіг подій додав азарту. Я розкусив фішку. Риба хотіла приманки типу міноу, яка буде стягуватись по течії. При цьому власної гри в приманки не було, адже течія занадто сильна. Твіч тут допомагав навіть дуже.
І ось через наступні декілька проводок відбулось "віддай спінінг". Це було настільки сильно, що вузлик нанофіл-флюр не витримав. В принципі, цього слід було очікувати. Хоча, я не очікував такої хорошої риби в цей день так точно. І мій Komachi став пірсингом в чиїхось губах.
Ну, але риболовля - така справа, де без втрат ніяк. Біжу додому і мотаю шнур. Тут без варіантів.
Прийшов назад. Ставлю той же Komachi тільки в іншому кольорі. Глухо. Перехід в нову точку дав 2 покльовки на Yo-Zuri L-Minnow 44, які закінчились сходом. По відчуттях це дуже нагадувало окуня, хоча джиг, який я спеціально тут ставив, він ігнорував.
Повертаюсь на саму першу точку. Вже на першій проводці мега-удар. Цей кайф передати неможливо, його треба відчути. Ще один красунчик сьогодні попався на мій гачок. L-Minnow спрацював. Цікаво, щя цей воблер я розловити не міг дуже довго. Покльовки на нього були досить часто, але з риби за весь час був доставлений на берег лише невеликий судачок. Тепер можна сказати, що я воблер розкусив. Я радий.
Опісля нічого цікавого не було. Кренки, до речі, сьогодні мовчали. Було 2 покльовки вже в сутінках на воблерок від Буг, але, скоріш за все, я там поставив надто малий трійник. Виправим.
Ось так, багато букв, але хотілось передати емоції. Шкода втраченого воблера, радий, що все ж впіймав щось достойне на L-Minnow, вкотре переконався, що N-One мені підходить, і тішусь, що на Дністрі знов ловиться непогана риба.