Тема: ПРИМАНКИ
Перегляд одного допису
Старий 26.05.2016, 19:34   #843
Dohtur78
Banned

Звідки Ви: Луцьк
Дописи: 3.204
Дякував: 8.630
Дякували 16.168 раз(и) в 1.894 повідомленнях
Exclamation

Цитата:
Допис від evm Переглянути допис
То есть вы направленно ловите жереха на граммовое колебло?
Якщо дійсно цікава ця тема,то я таким іноді займаюся. Причому,та "надзвичайно хитра та обережна риба" клює в таких випадках метрів п'ять-шість від мене. (І в принципі,грамову коливалку далеко не кинеш !)
Два роки назад був випадок,коли "коник" вперто ігноруючи нормальні воблери,хотів саме той "корм". Тоді вдалося впіймати двох красенів вагою 3.5 та 4 кг відповідно,а третій так летів через корчі за тою приблудою,що мені здалося він собі черево роздере об гіляччя ,але не "сів" на гачечок,падлюка.
В цій ситуації нічого дивного немає бо,як мені здається,саме тоді,коли він не сильно активний чи не хоче їсти,він ті "букашки" сприймає як десерт (халяву) і дай,думає,зжеру. Хоча,загалом,того припутня важко зрозуміти,але варто знати одне:він,якщо націлився на щось,то його важко переконати в такому випадку не клюнути. І ще ... Ми часто спостерігаємо картину,коли жерех надзвичайно "активнічає",але вперто ігнорує нашу приманку. В таких випадках задача риболова одна—закцентувати його увагу саме на нашу приманку,тобто щось нетипове,яке його відволіче від стандартної верхоплавки (хруща,падьонки тощо). Тут вже нашій фантазії має не бути меж:змінюємо стандартну проводку,колір,горизонт проводки (іноді банальне "льопання" по поверхні води з несамовитою швидкістю проводки заставляє його забувати,що він жерех та перетворює його на ненажерливого тарпона ,який що би там не було,дожене і клюне,вистрибуючи в повний зріст з води) та ін.
Ця "тактика" приблизно у 50-ти відсотках приносить успіх.
Тому,постійно експериментуймо !
P.S. Щось забагато написав.
Dohtur78 зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
12 користувачів подякували
Свернуть/Развернуть список благодарностей