Сьогодні, в компанії двох перевірених часом та "їжою" друзів, вийшли на полювання окуня, так, чисто на пару годин

. Основною метою у всіх трьох, звичайно ж, було налапати побільше риби, щоб набити їм свої черевани

(на усяк випадок - жарт

). Окрім основної мети, не знаю, як в інших, у мене на порядку денному були ще пару пітань

. Перше - оцінити значення фази місяця на поведінку окуньцiв, а точніше, на їх клювання і, друге - удосконалити методику і прийоми боротьби з пухом: а)при вживанні шнурів і б)аналогично з флюром. Ну і як розважальна частина
концерту рибалки - дружнє спілкування, свіже біле-розове сальце з м'ясною прослоєчкой і молодим зеленим часничком, чай, слухання веселого щебетання птахiв і очищення душ від різних шлаків, інтернетних у тому числі

.
Ну і по порядку. Щодо фази місяця. Риба клювала геть не гірше або краще, ніж тиждень або два назад, роздач не було, вся риба трудова, багато отпущеной дрібниці, іншими словами, на цей раз фаза місяця виявилася пх

. Більш приземленими причинами передбачуваного зниження активності риби бачу таки прикметі як пониження рівня води у річці та вже конкретно полізла трава

, загалом, з береговою рибалкою потрохї пора закінчувати, а шкода...

З пухом, на жаль, поборотися не вийшло, він кудись раптом сдриснув, цуко

А взагалі, відкрию невеличкiї секрет - якщо на водоймище приходити одночасно з приходом Яріли, отак, годин дєсь до чотирьох

, то жодного пуха там не зустрінеш

. Що стосується кол-ва спійманої риби, то ... загалом, я за іншими не підглядав і хвости не рахував, собі пару окуньців на тараню узяв, що, до речі, буде дуже непоганим приводом зустрітися знов, попити пивце в дружньому крузі