Тема: МАТЧ
Перегляд одного допису
Старий 06.05.2016, 08:44   #2103
alexyat

Звідки Ви: киев, оболонь
Дописи: 851
Дякував: 196
Дякували 569 раз(и) в 251 повідомленнях
Цитата:
Допис від ILV Переглянути допис
Жилка в порядку. Стараюся кидати плавно, але все одно через надцять закидів (часто потрібно перезакидати) метрів на 30-35 жилка 0,18мм періодично не витримує і відстрілюється поплавок, тому подумав що допоможе шоклідер.
Я вірно зрозумів: силіконовий кембрик повинен трохи замортизувати поплавок під час закиду. Але перед нижнім кріпленням поплавка я ставив силіконовий стопор.
А чим погана ідея шоклідера?
тут багато питань...
по перше я не знаю як прикріплений поплавок...
з мого досвіду - особливо якщо требе кидати далеко, то відстрілює жилка на місці де кріплення поплавка зустрічається зі стопором. у мене був випадок що поплавок 14 гр на других беріг прилетів
на початку я був фаном великіх дистанцій, тому і досвід набував саме такий найкаще сіліконова трубка десь 2см на нижнбому стопорі. так вона амортизує тиск кріплення навіть при помилці в техниці заброса.
по шок лідеру - я дотримуюсь точки зору гармонічної снасті. тому я збираю у пакетики дома вгрузки з вертлюжками і на озері збираю всю оснастку за 1-2 хв на основній жилці. так , у випадку крупної риби у вас працює у вудка і волосінь найкраще.
три рази ИМХО по шок лідеру - там буде дві зайвих точки кріплення до основного волосіння та поводка. таким чином здатність запутатись ця оснастка має на дві точки більшу. таким чином - ви не відстрілюєте поплавок, але при поривчастому вітрі (з розрахунком досвіда початківця) будете удово запутувати поподок навкруг шок-лідера. але це моє особисте ИМХО. колись давно я читав статтю що збираете грузки на жильці 0.3, крвлення буде нижнім стопором і буде щастя... при поривчастому вітрі моїм матам на озері не було меж

якщо для початківця - моя порада проста: потренуйтеся ловити на відстанях в 20-30м в різних умовах... и через 5 рибалок ви легко перейдите і на 40м і на 50... нічого складного там нема, якщо думати навіщо ви щось робите

PS - забыл: проверь крепление. знаю что для многих звучит как бред, но леска может резать пластик. обычно новички покупают модные крепления с пластиковыми втулками... со временем там появляется пропил, который повреждает леску.
но это 10% на мой взгляд... поставсь силиконовую трубочку и забудь об отстрелах :-)
или фото в студию :-)

Востаннє редагував alexyat: 06.05.2016 о 08:52.
alexyat зараз поза форумом  
Пользователь сказал cпасибо:
ILV (06.05.2016)