Перегляд одного допису
Старий 10.04.2016, 18:29   #121
Саша В.
Модератор

Звідки Ви: Київ
Дописи: 11.898
Blog Entries: 5
Дякував: 10.051
Дякували 16.441 раз(и) в 5.300 повідомленнях
Це була перша, але дуже яскрава рибалка початку сезону. Дуже красивий поворот річки, з поваленим деревом, звисаючі кущі і зворотна течія. З протилежного берегу в ямку уходить невелика коса. Головень повинен тут жити. І він був .... Вгодовані квітневі рибини просто виривали витончену вудку з рук, а тонка волосінь зі свистом різала воду. І ось сідає він, кила 2, бронзовий відлив, яскраві плавники, він то дає свічки, то йде в глибину, фрикціон верещить, риба розвертається, іде під дерево, волосінь треться об гілки і ось бздинь ... Я ж підскочив на ліжку.

Підійшов до вікна, тільки починало сіріти. Швидко одягнувся, стрибнув у машину і через 10 хвилин я на березі річки. Ні душі, річка повільно тече в своїх берегах, рівень став трохи більшим, але на течію це не сильно вплинуло, лише багато сміття несе і вода дуже мутна. Не вистачало тільки яскравого сонця, що пробивалось через легкий туман. Але його немає, похмуро і холодно. Одягнувся я вже зовсім по літньому, відразу захотілося гарячого чаю і закутатися в теплу фліску.

Да ладно, де ж наша риба. Приманки прицільно летіли під кущі, за корчі, в омути і на коси, але клювання не було. Мальок повільно плаває на поверхні і його ніхто не турбує, жодного сплеску. У повній відсутності клювання було пройдено кілометрів зо три, нічого, ні якої поверневої активності, лише зимородки періодично порушують водну гладь, полюючи на малька.

З неба почало капати, задув противний вітер. Мокрі від роси ноги не додавали комфорту, замерз, починало калатати. Додому ... ні, ще один поворот річки. І ось він, повалене дерево, звисаючі кущі, коса з протилежного берегу і зворотня течія ... невже сон у руку. Приманка полетіла в воду ... Перша проводка, друга, третя ... силікон, воблера, блешні ... нічого. Вже подумки почав збиратися, контрольний закид, Вагабонд в 2.5 дюйма летить у воду і на першій же сходинці... бах ... фрикціон зойкнув, витончена вудка напружилася, але ні, це був не двукілушний головень, але все одно боєць, грам 500, доставив задоволення в цей похмурий ранок. Фотоапарат ... де ж ти ... правильно, на каміні, ну хоч телефоном ... ні, залишився в машині. Ну й добре, я тебе і так запам'ятаю, пливи.

Дощ посилився, швидко до машини, 10 хвилин і я на дачі, гарячий душ і під ковдру.... Проваліюся у сон... Дуже красивий поворот річки, з поваленим деревом, звисаючі кущі і зворотна течія. З протилежного берегу в ямку уходить невелика коса, головень тут живе, приманка летить у воду, сильне клювання ....
Саша В. зараз поза форумом  
96 користувачів подякували
Свернуть/Развернуть список благодарностей