Бачивши в відео і чувши від знайомих що ловлять кленя і по холодній воді! З початку 2016 віддавав цій рибі більшість виїздів. І так, їх було 8, ні один з перших семи не приніс жодної голавліної клюваки, навіть в минулі вихідні, хоча вже було досить жарко( Я вже почав психувати і говорити друзям якщо і на цей раз не зловлю лобатого, піду в сидячу ловлю білої риби! Об"їздив Збруч, П.Буг, Горинь, Серет, а його все не було. І от на КІНЕЦЬ температура повітря піднялась до 23градусів, вилізло купа комах-жучків-паучків і я зловив першого кленика 2016!
Втікли з роботи у будні, і добу з середи на четвер провели на річці, поруч з одними з найгарніших перекатів!

У вечері рибку знайшли під просторими перекатами, вона стояла під ними на струях і чекала чим підживитись

. Перебирала приманками, була дуже балувана, але коли знаходив що їй по смаку зразу заробляв 3-4 шалених удари, не дивлячись на те, що вода ще дуже холодна, енергії рибі не бракувало!
Наступного дня риба змістилась

, і вже під перекатом виловити її не вдавалось, тепер вона стояла за камінням на більш спокійній воді з більшою глибиною. З підбором приманок ситуація не змінилась.
Я ловив на коливалочки, при тому не маленькі всі більші 2грам

, ні на одну буратінку риби зловити не вдалося. В напарників ситуація була інша, в них рибка нормально їла міні-кренки.
На сомових ямках було декілька клювак нормальної риби, але вона просто "пинала" блешні замість того щоб їсти їх, знущалась з мене виходячи "в ноги" і била в самому березі.
Трофейних кленів зловити не вдалося.
І так залишались дуже задоволені,мною було зловлено більше трьох десятків клеників вагою до 400грам. Радості повні штани, щей фідера купувати не прийдеться) Всі кленики після короткої фотосесії відпускались!)
Тепер знаю куди буде наступний мій виїзд!
НХНЧ!