Тема: МАТЧ
Перегляд одного допису
Старий 11.03.2016, 15:09   #1984
Yuriy Vin

Звідки Ви: г. Вінниця-Київ
Дописи: 109
Дякував: 772
Дякували 174 раз(и) в 49 повідомленнях
Цитата:
Допис від chick66 Переглянути допис
...Ловить матчем в проводку можно ( но не дубиной) маховыми поплавками (за неимением классических), можно и болонскими — проблема в придержке, и в том, что это мало кому надо. Всё решается, так или иначе (я тут без подробностей). ...
Вітаю! Я, особисто, використовую матч для лову в проводку і роблю це успішно і з задоволенням. Лише проводочну ловлю розділив би на дві різні категорії: класична проводка в англійському стилі (простим сплавом) та контрольована, яку частіше повязують з болоньєзом.
Перший спосіб я використовую на дрібних річках з вираженою течією. Регулярно, ловлю всю рибу, яка не тримається дна "намертво", нерегулярно попадається вся риба... При цій ловлі довжина вудлища 3,6-3,9 м, його "строй" має не таке вже й важливе значення... Далеко закидати не потрібно, річка вузька і т.д.
Болоньєз (навіть із матчевим вудлищем) я користую на річках, де ловлю веду в 15-30 м від берега, а довжина проводки може складати до 40-50 м, іноді і більше.
В моєму розумінні, при ловлі в таких умовах до вудлища є певні побажання: тест - від 20-25 г, "строй" швидкий, вершинистий, довжина - зручна для контролю ходу оснастки (анімація під час сплаву). Маю для цієї цілі 4,2-4,5 м вудки. З приводу "строю" - чим він м'якший, тим менша точність закидання і важче точно маневрувати оснасткою у вітряну погоду.
Тут можу згадати про види матчевих вудлищ, які я користував: матч, слайдер і флот. Серед них, ті, що ішли з маркуванням "флот" (наприклад серія Ексель від Престон) по "строю" є помітно м'якшими і, на мою думку, для некласичної проводки не надто зручні, хоч довжина у них є класна - 5,5 м.
Якусь таку тему ми уже дискутували в "болонці".
Yuriy Vin зараз поза форумом  
4 користувачів подякували
chick66 (11.03.2016), KARBON (29.03.2016), treel (11.03.2016), ValeraYar (24.03.2016)