ну бачу в тему "отчеты" ніхто писать не хоче, а перебралися сюди

, значить добавлю і я.
блюдо дуже просте і хитро-мудрених заморських спецій теж не потрібно.
в ідіалі береться карп і щоб він був з плавцями і хвостом для навару. мама ріже великими кусками щоб не розвалювався, я стандартними.
натираємо сіль+чорний перець, можна добавити рибних приправ.
якщо в дечці запікать то потрібна фольга або дека з кришкою, можна в гусятниці. на дно викладаємо моркву трохи цибулі, викладаємо промариновану рибу і знову цибулі, вже побільше. поливаємо невеликою кількістю олії, можна як сонячниковою так і оливковою.
заливаємо трохи води, щоб риба менш ніж наполовину зануриласьв неї. я лью бульйон з ухи. ставимо в духовку томитись від моменту закипання 40-60 хв. але щоб не бурліло, а томилося.
охолоджуємо і ставимо в холодильник. наступного дня дістаємо заливного карпа. смаком схожий до тушонки чи консерви. мама завжди готує на свята. смачно провірено.