Перегляд одного допису
Старий 11.08.2008, 15:01   #4077
tosi

Звідки Ви: м.Львів
Дописи: 2.275
Дякував: 449
Дякували 3.932 раз(и) в 610 повідомленнях
Question непонятка

остання рибалка дуже мене порадувала. Я ще не бачив такого бою хижої риби, пишу не визначено через те що я спочатку був впевнений що це жерех кормиться, але коли один з львівських рибачків не зміг більше терпіти і ломанувся назад в Львів за лодкою, з нашого берега дістати було нереально, так після того як він приплив звідти казав що це бив судак а не жерех. От і виникло питання: риба била з періодичністю в 10с, і взагалі враження таке що вода закипала одночасно по акваторії в радіусі 70м. Бій виглядав як жереховий і судячи по хвилях і сплесках, які виникали внаслідок обіду, особини були від 2 кг., тобто було і чавкання були і удари з розворотом, при цьому уклейка розліталась в різні сторони майже випригуючи на берег, було і переслідування на дистанції до 2-х метрів. Так от я був впевнений що це жерех, а цей рибак сидів на березі і бій в нього був під ногами, тобто 1-5метрів, і він каже що хвости були зеленкуваті як в судака, ну і сам він зловив всього 6 жерешат по півкіла, що не дуже вяжеться з розміром сплесків, до того ж місцевий рибак, який теж переплив туди, зловив 3 судака от їх розмір відповідав сплескам тобто 1,5-2кг. (тільки не будьте снобами і не прикидайте як це я по сплесках розмір риби визначаю , повірте що я орієнтовно 1,5години просто стояв і насолоджувався цим видовищем, такій бій на відео б засняти ) Ну і конкретно саме питання: невже судак в день може таке витворяти?
P.S. з того ж місця днем раніше один місцевий на виповзка за декілька годин взяв 17 соміків від 3 до 10 кг, але я не думаю щоб сом міг розвивати таку швидкість як спостерігалась.
tosi зараз поза форумом