глянувши на метеопрогнози на найблищі дні вирішили перед морозами ще раз вискочить на рибалку. о п"ятій ранку виясняється, що один пасажир жовтого трамвайчика відпав, про що він потім і пошкодував. по дорозі заїхали на каву, а там вже повним ходом готовляться до Нового року.
погодка шептала, +6 практично без вітру, переодягатись одне задоволення.
вода +3, прозрак радувавав, до двох метрів з невеликою сивиною не дивлячись на те що в ночі був штормовий вітер.
риба була дуже активна, стаї плотви з невеликими підлящиками постійно зустрічалися, на краю русла від дна і до самої поверхності виблискували клуби верховодки.
відплававши половину часу зустрічаю напарника він вже знайшов карпика кілограм на 5. я вирушаю на "дальний кордон" щоб провірити місця де на мою думку ще нікого не було. чим далі відхожу від берега тим яскравіше пробуджується мій шлунок і починає давить на клапан. вирішую пливсти до островка очерету який неподалік. намостив під ноги очерет щоб хоч трохи піднятися вище над водою але вище ніж по груди не виходить

. поки доплив розробив план: ружжо на очерет, пояс перевісив на плече через голову щоб не згубить, зняв рукавиці, закатав куртку, штани і

. "отака х..ня буває Петро"

. цікаво що найбільше змерзли руки. костюмчик свіжий тому відразу і відігрівся.
переплив в сусідній островок і тут я помітив ходових карасиків, голова як 5 копійок і хвостик такий же, а тіло кругле як пательня, лящі відпочивають. по два три в пів води плавно водять хороводи між очеретом. покрутився і я там, взяв пару штук солоденьких. монстрів не було але екземплярчики такі нічого.
будильник показує що вже потрібно розвертатись і ставать на глісер. по дорозі зустрів пані-рибачку на човні, років біля 70-ти на плоскодонці.

каже: - давай в лодку підкину, -дякую боюсь що переверну. і за нею направився до берега. всі вже передіті, костюми сохнуть.
з нами був ще рибак то вже до столу він не виходив, познайомився з місцевим і еге-гей...

. навіть ні з ким провести старий рік, двоє за кермом.
і тут О ЧУДО!
з"являється полосатий кортеж,
а за ним і дядя Вітя

, і рибачок піднявся

.
рибак вже тільки спостерігав.
компанія вийшла гарна, погода теж, одні приємні спогади.
по рибі: рибак в пусту, в одного карпік на 5, в іншого щука в районі 2-х кг, ну і я з карасями. всі довольні й раді.
з наступаючим Новим Роком! мира, здоров"я, чотності і трофеїв!