Перегляд одного допису
Старий 28.10.2015, 15:21   #570
Yarick

Звідки Ви: Київ
Дописи: 100
Blog Entries: 1
Дякував: 740
Дякували 76 раз(и) в 32 повідомленнях
Перші улови на кастінгову снасть.

Декілька місяців тому і я став власником мульта.
Десь з 5-го тренування вже щось більш-менш почало вдаватися і було прийнято рішенення - пора на "бойові" рибалки
Було декілька виїздів на Дніпро, але безрезультатних, а на минулому тижні взяв відпустку і поїхав до батьківської домівки і декілька днів вдалося присвятити риболовлі.

Перше, що вразило - дуже низький рівень води, на фотці, там де рюкзак і коробка з приманками - раніше була вода, і знімав цей кадр я стоячи на сухому березі.

По справі - ходив по берегам принципово тільки з мультом, і цілеспрямовано хотілося ловити тільки крупну рибу на крупні приманки.
Але сталося не так як гадалося - воби за сотку були в повному ігнорі, на крупні силіконки на легких головах, а то й без них (неогруз) - купа покльовок мілкої щуки, яка тільки й могла що різати приманки та відгризати хвости, але декілька все ж таки вимучив.
Зрозумівши, що так кіна не буде - прийшлось на місці вчитися кидати легкі приманки, і це коли в мене більш-менш вагомі не завжди вдало летять , а тут ще й спінінг з нижнім тестом 10 грам. Але якось діло пішло, Tiny Magallon в безвітряну погоду вдавалося закидувати на 17-18, максимально на 20 метрів, більш компактну незаціпляку від StrikePro стабільно кидав на 20-22, а інколи й на 25м, і більше-менш прицільно. Цифри не від балди, на котушці намотаний маркований по 1м шнур.
Іншим днем, коли був сильний зустрічний і боковий вітер, максимум, що "вижамав" з тініком - це 10 метрів, приходилося заходити у воду по край чоботів, щоб збільшити площу облову. Але ловилося і так , розмір тільки не радував.

До речі маркований шнур дуже "приземляє", я й раніше підозрював що мій глазомір прибрехує по дальності, а зараз остаточно зрозумів, що цей самий "глазомір" треба нещадно калібрувати
В останній день на озері був бій жереха, на глаз на відстані 55-60м.
Перша думка - не докину, не можу я ще на таку відстань кидати, а тут ще й сильний вітер проти мене. Вирішив спробувати і почепив 18-и грамовий кастмастер. Пішли спроби, дальність "вижав" в 35-36м, і до місця основного бою ще лишалися метра 4 максимум. А на відмітках в 28-30 метрах почав садитися жерешок на гачки. Весь мілкий, 400-500гр мабуть максимум, але теж цікаво. Таким способом з інтервалами в 5-10хв. було спіймано 5 жерешків, і поступив наказ від батька закінчувати це баловство, бо були ще незавершені домашні справи

Майже вся виловлена риба була відпущена, окрім однієї щучки з порваною щелепою (порвав не я, не кидайтеся) і самого першого жерешка, якого я сильно травмував виймаючи гачок.

Отаке... Коло води був, повітрям надихався, снасть обловив.
Вибачайте за якість фото, які є...
Усім НХНЛ!
Долучені зображення
Тип файлу: jpg 1.jpg (276,9 КБ, 119 переглядів)
Тип файлу: jpg 2.jpg (192,5 КБ, 97 переглядів)
Тип файлу: jpg 3.jpg (346,8 КБ, 111 переглядів)
Тип файлу: jpg 4.jpg (305,5 КБ, 116 переглядів)
Тип файлу: jpg 5.jpg (281,9 КБ, 92 переглядів)
Тип файлу: jpg 6.jpg (372,3 КБ, 126 переглядів)
Тип файлу: jpg 7.jpg (305,0 КБ, 75 переглядів)
Тип файлу: jpg 8.jpg (124,3 КБ, 79 переглядів)
Yarick зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
17 користувачів подякували
Свернуть/Развернуть список благодарностей