Перегляд одного допису
Старий 28.05.2008, 14:10   #904
skywalker

Звідки Ви: Боярка
Дописи: 636
Дякував: 2.697
Дякували 1.036 раз(и) в 209 повідомленнях
Довгий, не цікавий звіт про спільну риболовлю з Daiwerом:)

В неділю 25 травня з Пашею Daiwerом, вирішили зробити спільну вилазку на водойму знайому обом нам. Так як кожен з нас добре знав свою частину водойми, вірішили обмінятися досвідом, Паша по своїй частині а я, відповідно, по своїй. Добре, що вони плавно переходили одна в одну.
Зізвонившись вранці з Daiweroм, вихожу з дому. Спочатку їду маршруткою, потім годинний маршбросок дорогою, лісом, полем трави-кропиви до пояса, і я на місці.
Починаємо ловіння. Я вирішую обловити якусь калюжу з канальчиком, який, я так розумію, входить до складної системи гідротехнічної споруди, яка регулює рівень води в річці, по-нашому – шлюз. Так як помітив поверхневу активність дрібного хижака, ставлю поппер. На другій, чи третій проводці клювання, виймаю окуня трохи більшого за сам поппер (поппер 35мм). Але задоволений, мало того, що це перша рибка на поппер, так ще й обрибив саморобну приманку. Паша намагається дістати окуньця, але марно.В мене теж тихо. І ми переходимо до основної водойми одразу за шлюзом. Після полоскання різних воблерів у мене – нуль, у Daiwera – схід головлика.
Ідемо далі. Починаємо обловлювати ямки. Я в основному джигом, Паша - джигом ще й воблерами. Після засадження моєї джиги в якусь цепу, Паша вирішує дослідити ямку візуально, під водою (для цього в нього, виявляється, є маска), а заразом і звільнити мою приманку. Я все фіксую (для цього в мене, виявляється, є фотік). Як з`ясувалось, нік Daiwer не тільки від слова Daiwa (фотодокази додаються). Також доблесним Пірнальником був добутий водоналивний поплавок, який спокійно був повішаний на дерево над річкою якимось мисливцем на головеня. Потім майже кожна яма була детально досліджена Пашою. Тепер знову до риболовлі.
На черговій ямці Daiwer ловить гарного окуня (здається на рідж), у мене досі нуль, але я не здаюся, продовжую джигувати. Потім паша має вихід головля за оберталкою, після цього на каміон ловить головлика з долоню, у мене нічого. Але так продовжується недовго. Я помічаю приямочок з послабленням течиї, проводка дводюймового твістера на офсеті, і на цьому ж офсеті, крім твістера, з`являється щупачок грам на 400 дуже спритний і жвавий. Рухаємось далі. Натрапляємо на стайку мілких головликів, але жодна з наших приманок не зацікавила їх, тільки супроводжували воблер. Після цього невеликий (пару км) ривочок лісом, по берегу без риболовлі. Виходимо на вже знайомі мені місця. Починаємо знову. Я майже з першого забросу ловлю уклейку, на сплеск воблера, спочатку здається, що забагрился, але потім роздивляємось, що один гачок нижнього трійника в роті. На характерному місці, за невеличким завалом, стайка чергових голаликів. Знову наші приманки їм не цікаво спробувовати на смак. Паша обловлює джигом ямку, має пару ударчиків, але холостих. Я тим часом знову витягую верховодку на сплеск аглі дакліна. Цього разу таки забагрилась. Доходимо до хатиночок на останні гроші, до берега тепер не вийти. Відпочиваємо з перекусом і чайком. І останній ривок до місць вже, ну дуже мені відомих. Показую Daiwerу всі відомі мені ямки, де регулярно ловиться судачок. Обловлювати їх джигом дуже заважає сильний вітер. Я відчуваю слабеньке холосте клювання на паралонку, і все. У Паші теж пару ударів. Переходимо на місця більш захищені від вітру, і трохи більш насичені щупачками. По дорозі ловлю на саморобну мінноху окунчика. Потім джигуємо, так як зрозуміли, що на джиг рибка все-таки більш відгукується. Ловимо декілька щупачків, у Пашкі ще декілька сходів. Цікаво, що щупачки беруть на середині русла з самого дна, що не дуже характерно для цього місця в цей час.
Біля шлюзу наша подорож завершується. Після недовгого полоскання воблерів в бурлі одразу за шлюзом, маю клювання головлика під ногами, але він не засікся.
Після цього дякуємо з Пашою один одному за спільну вилазку, я відсипаю йому трохи повідків-скруток зі стальки (від американок мого власного виробництва він відмовляється) і росходимось кожен на свій транспорт.
І у підсумку маю 4 щупачка, 2 окуньця, 2 уклейки. Паша - окунь, головлик, кілька щучек. Це, що я згадав. Паша потім уточнить.
Долучені зображення
Тип файлу: jpg DSCF6701.jpg (81,3 КБ, 186 переглядів)
Тип файлу: jpg DSCF6707.jpg (62,2 КБ, 137 переглядів)
Тип файлу: jpg DSCF6712.jpg (66,9 КБ, 167 переглядів)
Тип файлу: jpg DSCF6718.jpg (54,7 КБ, 133 переглядів)
Тип файлу: jpg DSCF6719.jpg (117,5 КБ, 57 переглядів)
Тип файлу: jpg DSCF6720.jpg (62,7 КБ, 44 переглядів)
Тип файлу: jpg DSCF6725.jpg (158,6 КБ, 162 переглядів)
Тип файлу: jpg DSCF6730.jpg (169,6 КБ, 166 переглядів)
Тип файлу: jpg DSCF6740.jpg (222,2 КБ, 151 переглядів)
skywalker зараз поза форумом