Перегляд одного допису
Старий 29.05.2015, 16:04   #429
Remo

Звідки Ви: Белая Церковь.Арендатор пруда.
Дописи: 404
Дякував: 329
Дякували 943 раз(и) в 265 повідомленнях
Доброго всій шановній громаді. Дозвольте і мені , на правах орендаря, вже всавити своїх 5 копійок з приводу нижченаписаного. Надіюсь таки на хороше відношення адмінів і вони мені тут не наліпашать штрафних балів. Критика нижченаписаного мною, мною ж не сприймається взагалі. Основних причин цього дві: різниця між орендарем( читаємо рибоводом) і рибалкою за цілями, способами, підходами і т.д.до риби вцілому і те , що для повного розуміння справи потрібно хоч трохи побути орендарем. При цьому не просто орендарем(закинув весною - виловив восени) а орендарем який піклується про свою водойму з усіма витікаючими і втікаючими наслідками( грошові вкладання, порядок навкруги, надання робочих місць у наш непростий час і гідна оплата праці, лікування риби та водойми вцілому, охорона від бракоти і т.д. і т.п. Це преамбула. Основна частина не більша загалом за розмірами, тому читачів довго не затримаю.))
Дорогі друзі і форумчани, отий "брєд" що написаний ось тут -http://revolutionua.com/268/, то реально фейк, вброс, несенітниця за повною практично відсутністю логіки і здорового глузду. Враження про того хто це написав....ну хай діагнозами займаються лікарі.) Людина що печатала оті словеса, як мінімум ніколи не була на водоймах ( більше 2-х, 3- х , чотирьох ....) і абсолютно дезорієнтована у часі та просторі . Щоб довго не розпинатися наведу лише один приклад дурні-"Постановою не допускається будь-яка діяльність по будівництву на берегах різних причалів, будинків, складів, знищення очеретів у заплавах,......". Скажіть будь-ласка , де повинна знаходитись охорона??? Під лопухами сидіти чи під парасолькою?? Чи охорона то не люди?? І кому заважають накриття більш -менш культурні на березі водойми щоб діти, рибалки, жінки і т.д. могли сховатися від негоди???
Далі. Є закон логіки- перед тим як щось вимагати, потрібно надати можливість виконати те що вимагається. Інакше це переростає у " викопай траншею 5х2х1 м. ось тут , але лопату не отримаєш, а купи сам чи копай руками". Що держава, окрім вонючої болотяної маси, яким був мій і ще сотні інших ставків до наведення порядку , надала орендарям?? Можливо якість дотації, безвідсоткові кредити чи зарибок безкоштовний на розвиток і вирощування?? Та будь що!! НІФІГА. А от гайки закручувати нерозумно тут ми перші. Ви шановні захисники законів багато бачили так назаваємих "водойм що перебувають у власності громади"?? Я бачив з декілька десятків. Мрак і мракобєсіє на 90% царить, бо люди у нас специфічні, бідні, кушать хочуть часто на шару і більшість водойм у ....так-так сільській місцевості де ні роботи ні заботи, а тому "всьо колхозноє- всьо мойо". Водойму за сезон вбивають у хлам. На фоні загального збіднення і зубожіння народу будь-якому ставкові хана , бо тягнути звідти будуть всі місцеві хто не ледачий , та щей трохи приїзжих.
Ще одне. Ви впираєтесь у закони і ПІДЗАКОННІ акти, частина з яких була придумана далекими від рибництва і водойм людьми, а інша частина була прийнята як насос для викачування у кармани власть імущих, коштів і є абсолютно антинародними( у тому числі бандою Яника), бо орендарі як не дивно теж частина народу.Крім того купа законів протирічать один одному- Ви мені закон про аквакультуру, а я Вам про приватну власність і т.д. Хай там наші законотворці спочатку розберуться що вони понаписували, а потім будемо барахтатись і стукатись лобами.
Що означає фраза -"Орендарі водного об’єкта зобов’язані передбачити місця для безоплатного забезпечення права громадян на загальне водокористування (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство тощо) ????? Що я як орендарь повинен зробити??? Побудувати причали для човнів?? Так заборонено ж отією дурницею про що вище написано. Облаштувати для людей місце для купання по всім параметрам з рятувальниками, буями, піском білим австралійським, мед службою, кабінками для переодягань і т.д.?? Так хай держава босс виділить на це кошти, бо якось не дуже хочу цього робити, щоб у мене орави пяної молоді пройти відвідувачав не давали. Дозволити щоб у мене щуку ловили безкоштовно, за яку я віддав останніх 9000 грн перед новим роком , залишивши своїх дітей майже без подарунків??? Хрен там шановні. Нагадаю що місцеві у нас ловлять "не товарку" безкоштовно і купатися їм ніхто не забороняє (хоча таблички висять щоб вберегтися нам від випадків із розряду "не дай Бог").
Загалом довго можна дискусувати , але поки у шкіру орендаря не влізеш - нічого не зрозумієш. Ви хочите щоб люди мали право на все оте що написано. Та будь ласка, але не таким чином і не з того боку зайшли. Не можна підкорятись дурницям і безглуздим законам що існують у суспільстві. Потрібно створювати коміссії з залученням рибоводів, громади, представників вищого ешелону влади і робити поетапний аналіз господарювання орендарями. І якщо людина господарює і з місцевими людьми у ладі живе, і порядок навела та підтримує - то давати їй ще дотації на розвиток і відібрані у безгосподарських( десь 70-80% водойм що бачив , а бачив більше 80 ) осіб водойми. Якщо володіє хам, придурок, хапуга і т. д.- відібрати порушивши всі раніше заключені договори. До господаря лицем шановні а не всіх під одну лінейку. На цьому і відкланяюсь і вибачайте що не так і що довго. Наболіло теж знаєте- тут кінці з кінцями хрен зведеш, а тобі ще і "безкоштовну рибалку" і "народовладдя" ліплять. Ви у людей( місцевих, рибалок, пересічних громадян) спочатку спитайте що та як і де, а потім "законосподвигайтесь".)

Востаннє редагував Remo: 29.05.2015 о 16:10.
Remo зараз поза форумом   Відповісти з цитуванням
18 користувачів подякували
Свернуть/Развернуть список благодарностей