Цитата:
Допис від nikas
Да , а вот самый главный вопрос упущен.Кто сколько соли сыпет???И как??? На литр воды или кг раков???До того как раки покраснели или после??? 
|
ну однозначно до того як вкидуємо раків, яку кількість не скажу, бо я не досипаю, а дружина завжди сипле на " гоко"

, конкретно не скажу як в неї так, це виходить, але якраз до пивася, те тощо тра.
Цитата:
Допис від Лясковский Александр
...................
Мне еще очень понравились рачьи клешни+шейки запеченые в фольге на углях. Как-то с сыном в низовьях Псла собрали ок.2 десятков приличных раков, а емкости сварить небыло, ну не пропадать же "Ахтырскому светлому"  . Выручила фольга от тормозка. Сложил туда клешни и шейки, круто посолил и на угли на 10-15 мин. Реально раки в собственном соку, как говорил классик - БОНБА  . Важно тока не повредить фольгу, шоб "сок" не выбегал иначе получите малосъедобные "сухарики".
|
в цьому році теж чув схожий рецепт, на поліссі, не всі звичайно там так готують, раки кидають в сухий котел, попередньо їх приправили сіллю та спеціями. і на вогонь. що там виходить не скажу але ті двоє які слухали разом зі мною, з його компанії, облизувались і матляли головами: -ja, ja, Peter.

так, що якщо буду десь на поліссі в тих самих краях в дозволений сезон, дізнаюся більше, а сам присолених раків, в ранніх періодах життя, кидав на вуглі, теж нічого виходили.