Цитата:
Допис від vs
Может кому то и актуально .
Сценка в АПТЕЦІ, Важливо знати кожному:
-Колдрекс, ЛЬОДЯНИКИ, ПАСТИЛКИ, АНТИБІОТИКИ.
РАЗОМ 180-500 ГРН. Сперечатися з провізором не вважаю за потрібне, це їхня робота, АЛЕ все ж таки влаштувати невеликий спектакль можна..
Отже, підійшла моя черга.
- Що ви мені порадите від кашлю?
- Льодяники "...."
- Скільки коштують?- 90 грн!
- СКІЛЬКИ? Говоріть голосніше, БУДЬ ЛАСКА, Я недочуваю !!!-. 90 грн !!!!
- А У ВАС Є МУКАЛТИН?
- ТАК.
- СКІЛЬКИ КОШТУЄ?
- 2,15 грн.
- ГОЛОСНІШЕ , Я недочуваю!
- 2,15 грн !!!
Ехо рознесло звістку по всій аптеці. Черга насторожилася, вся увага з вітрин перенеслас на нас з провізором.
- А є Термопсол, ЇХ РАНІШЕ копійчані таблетки НАЗИВАЛИ?
- Є.
- СКІЛЬКИ?
- 45 грн. упаковка!
- Уточніть!
- 45 ГРН.!Градус розмови підвищувався, провізор все розпалювався, і глядачі починали нарікати.
- МІКСТУРА пертуссин?
- Є!
- СКІЛЬКИ?
- 6,76 ГРН!
- Настоянку прополісу?
- 7,12 грн!
- ВІДМІННО!
- ШРОТ розторопші плямистої?
- 6,10 грн.
- МАСЛО РОЗТОРОПШІ?- 24.86 грн.
В РЕЗУЛЬТАТІ:
- 2,15 грн. мукалтин;
- 6,10 грн. ШРОТ розторопші плямистої;
- 24.86 грн. МАСЛО РОЗТОРОПШІ;
- 6,76 грн. МІКСТУРА пертуссин!
- СКІЛЬКИ ЗА ВСЕ?- 39.87
- 39.87 - ЦЕ ТЕМПЕРАТУРА ЧИ ЦІНА? Говоріть голосніше, БУДЬ ЛАСКА!
- Тридцять Дев'ять Гривень Восімдесят Сім копійок, - мов забила цвяхи провізор. Обличчя було бордово кам'яним.
- Спасибі, - вже тихо відповіла
Першою не витримала жінка з дитиною:
- Це все від кашлю? Можна записати назви? Чому так дешево?
- Ці ліки завжди коштували дешево і нас ними лікували в дитинстві і батьки наші лікувалися!
- А ЧОМУ ТОДІ ЇХ НЕМАЄ НА ВІТРИНІ?
- ЦЕ НЕ ВИГІДНО аптекарю, ЗА НИХ ЙОМУ НЕ доплачують ФАРМАЦЕВТИЧНІ КАМПАНІЇ.
ДЛЯ ДОВІДКИ:Багато дорогі лікарські препарати мають більш дешевий аналог з ідентичним складом.
Запишіть собі їх назви, якщо не хочете "працювати на аптеку"....
|
Ех як би все було так просто)) Попробую поміняти в цій сценці деякі перемінні:
Сценка в АВТОСАЛОНІ, Важливо знати кожному:
Сперечатися з автоділером не вважаю за потрібне, це їхня робота, АЛЕ все ж таки влаштувати невеликий спектакль можна..
- Що ви мені порадите, що би їздити на роботу?
- Мерседес "...."
- Скільки коштуює? ххххххх грн!
- СКІЛЬКИ? Говоріть голосніше, БУДЬ ЛАСКА, Я недочуваю !!!-. хххххх грн !!!!
- А У ВАС Є Ланос?
- ТАК.
- СКІЛЬКИ КОШТУЄ?
- ххххх грн.
- ххххх грн !!!
- ....
або інакша ситуація:
Сценка в DIVESHOP, Важливо знати кожному:
Сперечатися з DIVEділером

не вважаю за потрібне, це їхня робота, АЛЕ все ж таки влаштувати невеликий спектакль можна..
- Що ви мені порадите, що би вполювати під водою рибу?
- Рушницю системи Зелинського виробництва такого то майстра...
- Скільки коштуює? хххх грн!
- СКІЛЬКИ? Говоріть голосніше, БУДЬ ЛАСКА, Я недочуваю !!!-. хххх грн !!!!
- А У ВАС Є РПО-4?
- ТАК.
- СКІЛЬКИ КОШТУЄ?
- 11 р. 25 бу

.
- ...
Мені, здається, що побагровіють і провізор, і автодилер, і DIVEділер, але причини для цього, не факт, що будуть однаковими

Як завжди вся справа в нюансах. Навіть при однаковому складі препарату не факт що однакова технологія виробництва, а в результаті і дія буде однаковою. Наприклад застосування Аспірину кардіо виробництва Баєр призводить до профілактики інфаркту, а аналогічне застосування половинки таблетки іншого аспірину, з високою долею ймовірності, призведе до виразки шлунку, хоча і там і там ацетилсаліцилова кислота. Одну і ту саму діючу речовину (ДР) можна синтезувати різними способами і як наслідок різний профіль доміщок, для очищення використовувати різні (за ступенем токсичності) органічні розчинники і т.д. в інструкції ж буде лише назва ДР. Можливо, хтось звертав увагу на розділи інструкції "Побічна дія", "Протипоказання" в оригінальних (іноваційних) препаратів, де інформації, як правило більше ніж у їх генериків та аналогів. Получається парадоксальна ситуація, що в дорожчого та, ніби, кращого препарату гірша якість? На справді це лише говорить про те що - цей препарат краще вивчений. Всі зареєстровані ЛЗ мають дозвіл на реалізацію в Україні та задовільний рівень по ефективності, безпечності і якостіі, але він у них не однаковий. По аналогії на ланосі я теж доберуся на роботу, хоча і не так щвидко як на мерседесі (ефективність), краштести у мерседеса показують кращі результати ніж у ланоса (безпечність), кліматконтроль, шумоізоляція, і т.д. (якість). Якщо у мене, наприклад, "раз в пятилітку" розболілася голова, не буду заморочуватись та прийму таблетку аналгіну, друга справа, якщо це станецься у моєї майбутньої дружини або дитини

(наразі не одружений), або це хронічні головні болі, то тут краще задуматись що застосовувати, аби не вийшло що в одному місці лікуємо а в іншому калічимо. Звичайно для ЛЗ, як і для будь-яких інших продуктів ринку, притаманні різні маркетингові ходи, так само, як і поки ще, місцями наявні ганебні домовленості фармкомпаній з лікарями та провізорами, але це часності і крайності. Істина, як завжди, десь по середині.
Суть написаного - застерегти, щоб не вводили себе в оману, щодо однаковості аналогів ЛЗ. Ще з рекомендацій: краще не застосовувати ліки без необхідності, не займатися самолікуванням, щодо заміни ЛЗ на аналоги завжди консультуватися з лікарем і краще не одним. Будьте здорові і не хворійте!!
P.S. Нічого не маю проти Ланоса, тай у самого не мерседес

, за то "Зелинка" відомого Майстра.
P.P.S. Не знаю, що у героя аптечного спектаклю, у списку від кашлю робить ШРОТ розторопші плямистої та МАСЛО РОЗТОРОПШІ, оскільки препарати на основі цієї лікарської рослини застосовують при захворюванях печінки. А якщо, вже і якесь масло застосовувати проти кашлю, то краще – олію рицинову (касторку), буде як у відомому анекдоті