З приводу "фан-клубів" - то Ви, шановний, мабуть погарячкували....

Хоча кожен рибалка, з тих хто читає рибальську періодику, має свої уподобання... Але ж не до фанатизму.

Інший бік питання полягає в тому, чи готові редактори та керівництво ЗМІ рибальського профілю не тільки відвідувати інтернет-форуми та читати що на них пишеться, а і робити з цього певні висновки, котрі, можливо, потім відобразяться у змінах редакційної політики.
Свою позицію зформулюю так:
1. Реклама дістала в печінки, але вона ж двигун внутрішнього згорання торгівлі та засіб "підтримання штанів" для журналів. Необхідне зло, з котрим доводиться миритись. Не сприймаю "приховану рекламу в статтях, вона скоріше мене, як потенційного покупця, відверне від прорекламованого товару.
2. Іноземні автори не тільки потрібні - вони необхідні. Саме вони дають нам змогу ознайомитись з передовими засобами "досягнення успіху" на рибалці. Особисто мені дуже цікаво читати німців і англійців в РУ та РсН, коли ті пишуть про поплавок та фідер. Стаття Скотторна (здається в РУ) на дві сторінки - це бомба, нема питань. І без реклами, котрою грішить той же ж Бертус.
3. Старе і сто раз "пережоване" просто набило оскомину. Кожного року ми в грудні читаємо про жерлиці, у січні про окуня на мормишку/балансир, в березні - про плітку а влітку про коропа і карася. Роками одне і теж, в усіх журналах. Таке враження, що "сезонні" статті самими авторами вже "вимучуються через не можу", але ж треба....
4. Подорожі. Завжди цікаво, навіть якщо мені ті заморські красоти тисячу років сплющились. Просто це щось нове і читати про нове, коли ще й мова автора гарно поставлена (це до Вас, шановний Somm

), цікаво, особливо на фоні п.3.
5. Пригоди. Мабуть найулюбленіші матеріали. Розповідають про випадки на рибалці, нестандартні ситуації і нетипові підходи до їх вирішення. Це ж стосується і інтерв'ю з відомими людьми - колегами по діагнозу. На жаль, такого не часто зустрінеш. А може це тому, що декому "є що пригадати, нема чого дітям розказати"

. Свого часу перечитування РУ починав зі статей пана Пічугіна (а це вже до Вас, шановний sergo

). Потім журнал йшов "по рукам" і бажаючі його прочитати часто нічого спільного з рибалкою і не мали (секретар у офісі зі стільця падала, то є факт).
6. Спортивна тематика. Найцікавіші матеріали - від учасників та переможців змагань, тобто в тому стилі, про який писав (і як свого часу писав) Роман РМ. Дуже багато цінної інформації. На жаль, започатковані серії статей в деяких журналах (зокрема серія про спортивну поплавочну ловлю від С.І.Бурдака в СР) несподівано уриваються, що теж є проблемою.
П.С. Вибачте з лонгпост...

Хотів зформулювати...

Але щось задовго вийшло...